Rada Flavia Mihalcea va fi numită Cetăţean de Onoare al municipiului Cluj-Napoca

Rada Flavia Mihalcea va primi titlul de “Cetatean de Onoare al municipiului Cluj-Napoca”, astazi, de la ora 19, in cadrul unei ceremonii ce va avea loc in incinta cladirii Casino din Parcul Central.

rada mihalcea

Titlul de “Cetăţean de Onoare al municipiului Cluj-Napoca” i se va conferi în baza Hotărârii de Consiliu Local nr. 301/2013.

Rada Flavia Mihalcea a absolvit, în anul 1997, Facultatea de Automatizări şi Calculatoare din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. După ce a obţinut titlul ştiinţific de doctor în automatizări şi calculatoare, devine profesor asociat şi cercetător la University of North Texas, unde lucrează şi în prezent.

Ea a fost remarcată în lumea ştiinţifică din Statele Unite prin cercetări în domeniul procesării limbajului natural, al inteligenţei artificiale, al interacţiunii dintre om şi maşină, al regăsirii de informaţii, al învăţării automate aplicate. Tânăra cercetătoare clujeană a participat la dezvoltarea unor proiecte pentru giganţi precum companiile Google ori Microsoft. A susţinut un masterat la Southern Methodist University din Dallas şi un doctorat în comunicare la prestigioasa Universitate din Oxford.

În iunie 2009, Rada Flavia Mihalcea a fost premiată de preşedintele american, Barack Obama, fiind inclusă pe lista celor mai buni 100 de tineri cercetători din Statele Unite ale Americii, lista care este alcătuită de specialişti din nouă agenţii guvernamentale. Rada Flavia Mihalcea a primit premiul din mâinile preşedintelui american, în cadrul unei fastuoase ceremonii organizate la Casa Albă.

Este doar unul din premiile cu care valoroasa cercetătoare a fost recompensată, printre acestea figurând şi Premiul Grigore Moisil al Academiei Române, acordat pentru lucrări în “domeniul prelucrării limbajului natural în documente nestructurate”. Prin realizările sale din domenii de vârf, doamna Rada Flavia Mihalcea a contribuit – după cum e înscris pe Diploma de Onoare acordată de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, la 17 iulie 2009 – „la creşterea prestigiului ştiinţei româneşti în lume”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top