Două noi linii de transport în comun experimentale introduse de RATUC

Directorul general al Regiei Autonome de Transport Urban Cluj (RATUC), Liviu Neag, a anunţat introducerea a două linii de transport în comun experimentale. Astfel, la cererea locuitorilor, în special a celor de vârsta a treia, va fi introdusă o linie care va lega strada Mehedinți și Negoiu de celelalte stații de autobuz.

“Aceasta este o promisiune făcută locuitorilor de pe strada Mehedinți care mi-au trimis solicitări cu privire la introducerea unei linii de transport. De luni vom introduce un autobuz cu 40 de locuri pe ruta Islaz-Campului-Negoiu-Mehedinti-Big-Islazului pentru cetățenii din această zonă, în special cei vârstinici. Autobuzul va circula din 30 in 30 de minute. Vom face o analiză la sfârșitul perioadei experimentale de o lună și vom propune soluții de imbunătățire a acestui demers”, a declarat Emil Boc.

O altă linie experimentală va fi linia 46, care va circula pe ruta Zorilor-Piața Avram Iancu deoarece liniile care deservesc această zonă sunt foarte solicitate.

“Tot cu caracter experimental va fi introdusă şi linia 46 care va circula din Zorilor până în Piața Avram Iancu. Această nouă linie va deservi studentii, elevii sau lucrătorii din instituțiile publice. Prin introducerea liniei 46 va crește cursivitatea si fregventa liniilor pe acest traseu pentru a scurta timpul de așteptare”, a declarat primarul Emil Boc

Directorul RATUC a completat. “Frecvența de circulație va fi odată la 8 minute în zilele lucrătoare. Am observat că toată lumea care urcă sau coboară pivotează în jurul Pieței Avram Iancu. De la Teatru în sensul de urcare se crează aglomerări și acest nou autobuz va crea un ritm și o frecvență ridicată”, a declarat Liviu Neag.

Linia 43B care leagă cartierul Grigorescu de Zorilor va fi extinsă, tot la solicitarea locuitorilor, şi se vor suplimenta numărul curselor pentru că cei care vin cu linia 21 să poată avea mai multe legături spre capătul străzii Calea Turzii.

Despre o posibilă linie care leagă gara de Aeroport, primarul Emil Boc a declarat că aceasta va fi introdusă în momentul când CJ va finaliza sensul giratoriu de la Aeroport.

Leave a Reply

Top