Razie de amploare a politistilor la Iulius Mall care s-a lasat cu sanctiuni de 37.000 lei

Sancțiuni de circa 37.000 de lei au fost aplicate în urma unei acțiuni a polițiștilor clujeni pentru impunerea unui climat de disciplină economică, la Iulius Mall Cluj.

politia romana

Joi, 12 februarie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au acţionat pentru prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite cu produse nealimentare, îmbrăcăminte, încălţăminte, bijuterii şi produse accizabile.

Astfel, între orele 12:00-16:00, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciului Criminalistic au efectuat verificări la mai multe societăţi comerciale din incinta Iulius Mall

Au fost verificate peste 30 de societăţi comerciale şi puncte de lucru ale acestora, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de circa 37.000 de lei.

Polițiștii au constatat nereguli în ceea ce priveşte reglementările prevăzute în Legea 12/1991 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, Legea 53/2003 privind Codul Muncii, O.G. 21/1991 privind protecţia consumatorului.

De exemplu, poliţiştii au aplicat o amendă, în cuantum de 20.000 de lei, administratorului unei societăţi comerciale care are ca obiect comercializarea de bijuterii şi metale preţioase. A fost constatată lipsa unor documente în care sunt evidenţiate operaţiunile cu metale preţioase, documente prevăzute de reglementările în vigoare.

Acţiunea a fost sprijinită de reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de MUNCĂ Cluj, Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Cluj, Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor București- Direcţia metale şi pietre preţioase.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top