RCS&RDS lansează două televiziuni noi în această toamnă. Se vor numi Digi World şi Digi Life!

RCS&RDS, cel mai mare operator local de comunicaţii prin cablu, a anunţat lansarea pentru această toamnă a încă două televiziuni, pentru care au fost depuse la CNA cererile pentru obţinerea licenţelor. Oficialii RCS&RDS au confirmat informaţia, precizând că cele două televiziuni se vor numi Digi World şi Digi Life, una cu profil generalist (biodiversitate, ştiinţă şi tehnologie, istorie, călătorii) şi cealaltă lifestyle, potrivit Hotnews.

Conţinutul pentru cele două televiziuni va fi produs şi distribuit de cele mai mari case de producţie şi distribuţie din lume – Europa şi Statele Unite (Warner, BBC, ATP, etc.).

Televiziunile din portofoliul RCS&RDS sunt:

Digi Sport 1, Digi Sport 2, Digi Sport 3; Digi Sport 1 si 2 sunt HD
Digi Film – canal de filme Pay-TV – concurent cu HBO
Digi24 – post de ştiri lansat în luna martie 2012, cu staţii locale în Oradea, Iaşi, Timişoara, Constanta (ultimul deschis luni, 17 septembrie)
UTV – canal de muzica
Music Channel

Potrivit informaţiilor furnizate de operator, numărul total de abonaţi RCS&RDS este de cca 3.000.000, cablu şi satelit (pentru satelit sunt peste 1.200.000).

Cifra de afaceri înregistrată anul trecut ajunge la valoarea de 478,7 milioane euro (2,02 miliarde lei), în creştere cu 14,4% faţă de anul anterior şi o pierdere netă de 2,95 milioane euro (12,5 milioane lei), în scădere cu 82,2% faţă de anul 2010, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top