Recital de goluri la Piatra Neamț. “U” Cluj se impune cu 6-0 și obține prima victorie după 6 etape

De Moș Nicolae, Universitatea Cluj le-a făcut cel mai frumos cadou fanilor, o victorie în ultima etapă a turului de campionat, dar nu orice fel de victorie, ci un recital de goluri în adevăratul sens al cuvântului. “Studenții” s-au impus cu 6-0 în fieful Ceahlăului și au obținut primul succes după șase etape în care nu cunoscuseră gustul victoriei.

mengolo
Foto © Silviu CRISTEA

Echipele de start:

Ceahlăul: Calancea – Gheorghiu, Gorea, Cazan, Slavickas – Onciu, Tăbăcariu – Chitoşcă (25, Jovici), Ştefănescu, Margină (71, Popadiuc) – Mîndruşcă (53, Pavel)

“U” Cluj: Panagopoulos – Jovanovic, Ninu, Skvorc (72, Neag), Bambara – Costin – Mengolo, Ceppelini, Cristocea (63, Kovacs), Viveiros (63, Martins) – Lemnaru

Cartonaș roșu: Calancea (25)

Arbitru: Adrian Comănescu

Artizanii spectacolului de goluri de la Piatra Neamț au fost Justin Mengolo, autorul unui “hattrick”, și Valentin Lemnaru, cu două goluri din penalty. Mengolo s-a revanșat în fața fanilor, care îl porecliseră “Nemgolo” și va ține minte toată viața această zi de 6 decembrie 2014 ca fiind ziua când a spart gheața în tricoul Universității, până astăzi atacantul camerunez nu marcase nici un gol pentru alb-negri.

Lemnaru a deschis scorul dintr-un penalty obținut de același Mengolo, care a produs eliminarea portarului Calancea (25), iar camerunezul a izbutit primul său gol la Universitatea după ce l-a depășit pe Jovici (45) și tot el a stabilit scorul pauzei la 3-0 în prelungirile reprizei.

Repriza secundă începe în aceeași notă, cu “șepcile roșii” defilând pe tot terenul și dictând tempo-ul jocului. Mengolo l-a driblat, din nou, elegant pe “nefericitul” Jovici și a înscris din șase metri, reușind “tripla” (60), dar elevii lui Ogăraru nu au terminat “muniția” și au tras și ultimul cartuș, Vali Lemnaru și-a trecut în cont “dubla” dintr-un penalty obținut de Kovacs (68). Și pentru că nu era de ajuns, “măcelul” s-a încheiat cu o minge deviată de Gorea în propria poartă la un șut în forță a lui Paulinho (81).

Universitatea a încheiat turul de campionat în stil mare, acumulând 18 puncte și urcând pe locul 11 în clasamentul Ligii I, îndepărtându-se pentru un moment de “zona fierbinte”.

Ultima partidă anul acesta pentru Universitatea va avea loc în sferturile Cupei Ligii, sâmbătă, 13 decembrie, în Ștefan cel Mare, cu Dinamo București.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top