Reexaminarea la Bac va costa 100 lei!

Deputatul independent, Daniel Oajdea, va supune la vot săptămâna viitoare un nou amendament la Legea Educaţiei. Acest amendament îi vizează pe absolvenţii de liceu ce nu au promovat examenul de Bacalaureat. Conform modelului universitar, deputatul doreşte ca elevii să plătească 100 lei pentru a participa în a doua sesiune de examinare.

La fel cum, în cazul universităţilor, fiecare student restanţier trebuie să-şi plătească examenele pentru a participa la o sesiune de reexaminare, şi absolvenţii de liceu ce nu au promovat din prima examenul de Bacalaureat vor fi nevoiţi să plătească o taxă de 100 de lei pentru a participa la o nouă sesiune.

“Nu văd de ce absolvenţii de liceu care nu iau bacalaureatul să nu plătească o taxă de reexaminare, aşa cum se procedează în mediul universitar, unde studenţii îşi achită fiecare restanţă. În acest fel, elevii vor fi motivaţi să înveţe pentru Bac. Eu cred că nu le convine să le ceară bani părinţilor pentru reexaminare”, a declarat deputatul independent Daniel Oajdea.

Deputatul va supune la vot, în cursul săptămânii viitoare, un amendament prin care solicită ca fiecare absolvent de liceu ce a picat Bac-ul să achite o taxă pentru a fi reexaminat, indiferent dacă nu a promovat o probă sau mai multe. El susţine că se cheltuie extrem de mulţi bani cu aceşti elevi ce refuză să înveţe, încercând, astfel, să-i motiveze.

“Trebuie plătiţi examinatorii, energia electrică, hârtia şi multe altele, iar costurile se suportă din bugetul statului. Nimeni nu trebuie să plătească pentru greşelile altora”, a afirmat Daniel Oajdea.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top