Remiză albă în Derby-ul Clujului, intr-una dintre cele mai echilibrate partide dintre “U” si CFR

U Cluj suporteri peluzaUniversitatea Cluj şi CFR au încheiat la egalitate, scor 0-0, cea de-a 67 confruntare a Derby-ului Clujului, într-o partidă care a contat pentru etapa a 7-a a Ligii I.

Dacă altădată partida dintre cele două rivale stârnea un interes major din partea publicului, aseară audienţa generala pe Cluj Arena nu a trecut de 10.000 de oameni, dintre care circa 500 de suporteri feroviari. Dacă pe teren cele două formaţii au reuşit să se anuleze reciproc, în tribune cele două galerii s-au duelat în scandări. Debutul meciului a fost marcat de un spectacol de lumină oferit de ambele peluze.

În prima repriză, nici Universitatea, dar nici CFR nu au oferit un fotbal spectaculos, ocaziile importante lipsind cu desăvârşire. Două lovituri libere executate de Ciprian Deac şi Florin Costea în careu au produs deranj în defensiva alb-negrilor, dar nimic periculos pentru buturile lui Veselovsky. Singura ocazie notabilă a reprizei a aparţinut gazdelor, Cristocea nu a reusit sa suteze intr-o situatie de singur cu portarul, iar faza s-a răcit (23). Jocul a scazut in intensitate dupa un inceput fulminant al feroviarilor, iar repriza se incheie nedecis.

Universitatea a inceput in forta partea a doua a meciului, instalandu-se in jumatatea rivalei inca din debutul ei. Cea mai mare ocazie a meciului vine in minutul 68, mijlocasul Emil Rilke reia spre poarta o centrare venita de pe stanga, mingea loveste bara, iar defensiva CFR-ului respinge. Forcing-ul alb-negrilor continua, iar Adrian Borza ar fi putut aduce fericirea in peluza “Sepcilor Rosii” daca l-ar fi invins pe Felgueiras in minutul 70, dar lusitanul a intervenit magistral si a eliminat pericolul. Feroviarii nu au gasit culoare spre poarta lui Veselovsky, nereusind sa-si creeze nicio situatie de gol.

Cei doi antrenori au incercat sa schimbe partitura meciului in repriza a doua, Grigoras i-a introdus pe Batin, Ogbu si Voiculet, iar de cealalta parte, Ganea a mizat pe Lemnaru, Balde si pe un junior, Cristian Calcan.  Nici Vali Lemnaru, imprumutat de la Pandurii pentru acest sezon, intrat in locul lui Dedu in minutul 71, nu a reusit sa-l invinga pe Felgueiras si sa aduca bucuria in peluza alb-negrilor, iar Cristian Balaj pune punct celei mai echilibrate confruntari din istoria partidelor dintre CFR si “U”.

Ultima victorie a Universităţii in prima divizie a avut loc în urmă cu 41 de ani, pe 3 mai 1972, “U” – CFR 1-0. După acel joc s-au mai disputat 16 meciuri în Liga 1 între cele două, 8 succese CFR şi 8 remize.

Universitatea Cluj ramane in continuare codasa Ligii I, cu 2 puncte acumulate, iar de cealalta parte nici CFR nu se simte prea bine in clasament, ocupand pozitia 9, cu 9 puncte.

In etapa urmatoare, “U” se va deplasa vineri, 20 septembrie, de la 19, la Medias pentru partida cu Gazul lui Cristian Dulca, iar CFR va primi duminica, de la 20:30, vizita revelatiei Pandurii Targu Jiu.

Echipele de start:

“U” Cluj: Veselovsky – Takacs, Szilagyi, Abrudan, Mendy – Bucşa, Rilke – Târnăcop, Cristocea, Borza – Dedu

Rezerve: V. Niculescu, Neag, Prescură, Balde, Calcan, M. Ene, V. Lemnaru

Antrenor: Ionel Ganea

CFR Cluj: Felguiras – Hora, Cadu, Piccolo, Camora – Obiora, Djokovici – Deac, Rui Pedro, Florin Costea – Tade

Rezerve: Amadio, I. Rada, Sepsi, Voiculeţ, Maah, Batin, Ogbu.

Antrenor: Petre Grigoras

Arbitru: Cristian Balaj

Spectatori: 8.000

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top