Resemnare! “U” Cluj pierde la Iași cu 2-0 și se îndreaptă cu pași repezi spre Liga a 2-a

Universitatea Cluj a obținut o nouă înfrângere în Liga 1, luni seara, în Copou, scor 2-0, cu CSMS Iași, iar fanii “șepcilor roșii” par să-și fi pierdut speranța că vor rămâne și sezonul viitor pe prima scenă a fotbalului românesc, mai ales că urmează un program infernal pentru echipă, cu Rapid, CFR, Craiova, Steaua, Pandurii, Petrolul sau Astra.

Ieșenii au avut o ocazie importantă de a deschide scorul în debutul meciului, șutul lui Golubovic a fost respins de sub bară de Panagopoulos, iar replica Universității a venit rapid, Viveiros a șutat în bară, mingea i-a revenit lui Lemnaru care a șutat lamentabil peste poartă (7), aceasta fiind singura ocazie importantă a meciului pentru clujeni. Gazdele au deschis scorul în minutul 38 prin fundașul Mihalache, care a împins mingea în poartă după centrarea lui Enescu din lovitură liberă. Golubovic ar fi putut majora diferența cu două minute înainte de finalul primei reprize, dar reluarea sa șterge bara (43). Vlăduț Morar a executat în zid o lovitură liberă, mingea i-a revenit, dar șutul său a trecut pe lângă poartă și repriza s-a încheiat (45).

Iașiul a revenit de la vestiare la fel de motivată și a avut o nouă ocazie la poarta “studenților”, Țigănașu a trimis un șut puternic la poartă, Panagopoulos a respins în față, dar Onduku nu a reușit să introducă mingea în poartă (50). Până la urmă golul tot a venit în poarta lui “U”, portarul grec a ieșit hazardat pe o centrare de pe dreaptă, Golubovic s-a înălțat perfect și a introdus mingea cu capul în poartă (56).

Universitatea parcă a fost anesteziată total în partea a doua, atacurile anemice ale trupei lui Falub și încercările disperate de a ajunge la poarta adversă nu au pus deloc în pericol buturile moldovenilor, care au controlat meciul de la un capăt la celălalt. “Șepcile roșii” rămân fără gol marcat în 2015 și ocupă în acest moment locul 15 în clasament, cu 20 de puncte, la cinci puncte de primul loc neretrogradabil.

Echipele de start:

CSMS Iaşi: Grahovac – Voicu, Mihalache, Plămadă, Ţigănaşu – Enescu (Braga 74), Mitic, Onduku (Creţu 67) , Bădic, Ciucur (Bosoi 46) – Golubovic

Antrenor: Nicolo Napoli

“U” Cluj: Panagopoulos – Jovanovic, Neag, Skvorc, Ciupe – Lungu, Costin (Cristocea 58) – Viveiros (Kovacs 64), Morar, Mengolo (Gravenberch 46) – Lemnaru.

Antrenor: Adrian Falub

Următoarea etapă pentru “U” Cluj va avea loc pe teren propriu, cu Rapid București, sâmbătă, 4 aprilie, de la ora 20:30.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top