“Reset România! Reset presa română?”, dezbatere organizată de Asociația Profesioniștilor din Presa Clujeană (APPC Cluj)

Tragedia de la clubul Colectiv a adus în discuţia publică necesitatea de schimbare a României. Pancartele pe care scria “Reset România” transmit un mesaj către întreaga societate. Asociaţia Profesioniştilor din Presă Cluj (APPC) crede că schimbarea României nu poate avea loc fără schimbarea presei din România.

reset romania

Fenomenul cel mai periculos în jurnalismul românesc este decredibilizarea: presa este percepută ca fiind aservită, deprofesionalizată, discreditată de excesul de minciună și senzaționalism, plină de jurnaliști certați cu gramatica și cu deontologia. APPC iniţiază o dezbatere care are ca temă găsirea de soluţii concrete pentru recredibilizarea presei.

Dezbaterea îi va avea ca invitaţi din exteriorul asociatiei pe Cristina Lupu, reprezentanta Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI), care va prezenta analiza stării presei pe care ONG-ul a realizat-o, Viorel Nistor (cadru didactic la Facultatea de Jurnalism din cadrul FSPAC), Sînziana Jurău (avocată specializată în probleme de presă), Adrian Dohotaru (activist , reprezentant al societăţii civile, grupul SOS).

Moderatorul discuției e jurnalistul Ciprian Aron (Look TV)

Evenimentul are loc pe 26 noiembrie, ora 18, în “Sala Mușlea” a Bibliotecii Centrale Universitare (BCU)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top