Reţeta zilei: Clătite picante cu carne

Pentru aceia dintre voi care doriţi să oferiţi familiei o specialitate specială, vă recomandăm astăzi reţeta pentru clătiti picante cu carne.

clatite picante cu carne

Ingrediente

Pentru aluatul de clătite: 3 ouă, 150 g făină, 300 ml lapte sau bere, 1 praf de nucşoară rasă, sare, piper.

Pentru umplutură: 500 g carne, macră (piept de pui, curcan sau amestec vită cu porc), 2 cepe medii, 2 linguri ulei de măsline, 2 roşii, frunze de busuioc verde, cimbru, sare, piper.

Pentru decor: 50 g caşcaval, ketchup dulce sau picant, frunze de busuioc verde

Mod de preparare

Pentru clătite, se amestecă, într-un castron, făina cu ouăle, praful de nucşoară, sare, piper, după gust, şi lapte sau bere până la consistenţa unei smântâni. Până la prepararea umpluturii se lasă compoziţia la frigider. Se curăţă ceapa, se taie mărunt, se căleşte în ulei bine încins până se înmoaie.

Se adaugă carnea tocată şi se continuă călirea până când carnea îşi schimbă culoarea. Se adaugă roşiile curăţate de pieliţe tăiate cubuleţe, se condimentează cu ierburi aromate, sare şi piper, după gust. Se lasă să fiarbă până scade bine zeama. Se prăjesc clătitele, una câte una, într-o tigaie unsă foarte puţin cu ulei şi se aşază una peste alta pe un platou cald.

Se umplu clătitele cu compoziţia de carne, se rulează, se aşază pe un platou cald şi se decorează cu caşcaval ras, ketchup şi frunze verzi de busuioc, apoi se servesc.

Leave a Reply

Top