REŢETA ZILEI: Salată răcoritoare de castraveţi şi mărar

O salata perfectă pentru a fi servită alături de grătar. Castraveţii trebuie să fie tari, de la un capăt la altul, şi să nu aibă pete galbene – semn că sunt trecuţi. Ingredientele sunt suficiente pentru 8 porţii de salată.

salata castraveti si mararIngrediente:

4 castraveţi mari, tăiaţi în feliuţe subţiri
o ceapă mică, tăiată solzişori
250 ml oţet de vin alb
125 ml apă călduţă
160 g zahăr
o legătură de mărar, mărunţit
o lingură rasă de sare
o jumătate de linguriţă piper

Mod de preparare:

Castraveţii se taie în felii subţiri şi se pun într-o strecurătoare. Se sărează şi se lasă să se aşeze 15 minute.

Între timp se pregăteşte dressingul. Într-un castron se amestecă oţetul cu apa, zahărul şi piperul, până ce zahărul se dizolvă.

Castraveţii se amestecă bine cu ceapa, într-un vas adânc. Se adaugă dressingul, mărarul, apoi se amestecă uşor, să se îmbrace în arome.

Salata se ţine la frigider cel puţin 15 minute înainte de a fi dusă la masă. Se serveşte rece.

Sursa

Leave a Reply

Top