Reuniunea de 50 de ani de la terminarea facultăţii a absolvenţilor UMF din 1962

60 de absolvenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie Cluj, de la Facultatea de Medicină Generală, Pediatrie şi Stomatologie după cum se numea instituţia în 1962, s-au reunit în amfiteatrul Clinicii Chirurgie 1 din Cluj.

Întâlnirea generaţiei care au absolvit UMF în 1962 au fost prezente nume mari ale medicinei româneşti, printre care medicul chirurg Radu Deac şi profesorul de chirurgie oncologică Sandu Bologa.

“Este o perioadă de jumătate de secol. Este extraordinar să-i revezi pe cei care în urmă cu cinci decade deschideau şi păşeau pe poarta almei mater plecând, vedeţi, în toată lumea. Plus de asta este un moment de bilanţ personal şi satisfacţia că ai pus şi tu o cărămidă modestă la zidirea profesională a acestora”, a declarat prof. dr. George Nicu-Ionescu.

Chirurgul Radu Deac, primul medic din România care a efectuat un transplant de cord şi cu peste 7.000 de operaţii pe cord deschis realizate de-a lungul carierei şi mai bine de 40 de transplanturi de cord, a fost emoţionat să-şi întâlnească foştii colegi.

“Sunt două veşti. Una bună şi una rea. Cea rea este că e păcat că au trecut 50 de ani şi cea bună este că am apucat să ajungem la această festivitate. Este un sentiment de nostalgie după viaţa studenţească după atmosfera Clujului. Toţi ne tragem rădăcinile de aici, aici am învăţat meserie”, a declarat prof. dr. Radu Deac.

“Ne-am întâlnit cu trecutul pe care l-am adus în prezent şi am văzut că noi nu am trăit degeaba. Ii vedem aici pe o parte din elevii noştri de altă dată care au dus mai departe fala Facultăţii de Medicină din Cluj”, a declarat reputatul chirurg  Sandu Bologa.

Reunirea s-a încheiat cu strigarea catalogului, iar participanţii au profitat de ocazie pentru a depăna amintiri, dar şi pentru a discuta despre realizările profesionale.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top