Ripensia Timişoara – “U” Cluj, în 16-imile Cupei României. Reeditarea primului meci de Cupă, din 1934

Ripensia Timisoara vs U ClujEchipele clujene şi-au aflat astăzi adversarele din şaisprezecimile Cupei României, meciuri care se vor disputa pe 24, 25 şi 26 septembrie, într-o singură manşă, pe terenul primei echipe extrase din urnă.

Universitatea Cluj va întâlni formaţia din eşalonul al cincelea, Ripensia Timişoara, o echipă cu rezonanţă pentru fotbalul românesc. Pentru mulţi această partidă pare una banală, dar pentru adevăraţii cunoscători ai fenomenului fotbalistic, reprezintă un meci istoric, între două formaţii peste care au trecut anii. Bănăţenii au câştigat prima finală de Cupa României disputată în 1934, chiar în faţa adversarei de anul acesta, “U” Cluj. Ripensia s-a impus la acea vreme cu 3-2 în faţa “studenţilor”, dar alb-negrii au contestat faptul că meciul s-a jucat la Timişoara. Cazul s-a judecat, iar cei de la “U” au avut câştig de cauză, astfel că partida s-a rejucat la Bucureşti, acolo unde Ripensia a învins mult mai categoric, scor 5-0.

Ripensia Timişoara este una dintre echipele care au evoluat înainte de cel de-al Doilea Război Mondial în fotbalul românesc, perioadă în care a câştigat de 4 ori campionatul intern, două cupe ale României şi a reuşit să facă o figură frumoasă în Cupa Europei Centrale după ce a eliminat marele AC Milan, în 1938.

Dar vremurile acelea sunt demult apuse, iar acum, cel puţin pe hârtie, Universitatea pare favorita confruntării ce se va disputa pe stadionul “Electric” din Timişoara. Ripensia evolueză în Liga a 5-a şi a ajuns în această fază a Cupei României după ce a trecut de UTA Arad cu 3-0, formaţie pregătită de Eugen Trică.

Celelalte reprezentante ale fotbalului local în această fază a competiţiei sunt, CFR Cluj, care va întâlni pe FC Braşov, iar Sănătatea Cluj va întâlni Dinamo Bucureşti, în Capitală.

Iată restul meciurilor din 16-imile Cupei României

CS Pandurii Târgu Jiu – Farul Constanţa (Liga 2)
Astra Giurgiu – ACS Berceni (Liga 2)
Steaua – Avântul Bârsana (Liga 4)
Dinamo – Sănătatea Cluj (Liga 3)
FC Vaslui – CS Metalul Reşiţa (Liga 2)
FC Universitatea Craiova (Liga 2) – Petrolul Ploieşti
FCM Dorohoi (Liga 3) – Viitorul Constanţa
Ripensia Timişoara (Liga 5) – “U” Cluj
Rapid (Liga 2) – Ceahlăul Piatra Neamţ
Corona Braşov – SC Bacău (Liga 2)
Petrolistul Boldeşti (Liga 4) – Gaz Metan Mediaş
FC Bihor (Liga 2) – ACS Poli Timişoara
Gloria Buzău (Liga 2) – FC Botoşani
Chindia Târgovişte (Liga 3) – Săgeata Năvodari
FC Braşov – CFR Cluj
Oţelul Galaţi – Concordia Chiajna

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top