România a ratat calificarea la Cupa Mondială din Brazilia, după 1-1 cu Grecia

romania - grecia, 19noi2013, vlad chiriches
Foto: Cristian Nistor, Agerpres

Naționala de fotbal a României a ratat calificarea la Cupa Mondială din Brazilia, după ce a terminat la egalitate, 1-1 (0-1), cu Grecia, marți seara, pe Arena Națională din București, în manșa a doua a barajului pentru turneul final de anul viitor.

Învinsă cu 3-1 la Pireu, România s-a văzut condusă și pe teren propriu, după golul marcat de Kostas Mitroglou (23), dar a reușit să egaleze după pauză, în urma unui autogol semnat de Vasilis Torosidis (autogol, 55).

Tricolorii nu s-au aruncat în atac după primul fluier, ci au preferat o posesie prelungită, o construcție elaborată, au masat echipa Greciei în propria jumătate de teren, dar ocaziile serioase au întârziat să apară. Torje a tras cu stângul de la distanță (6), dar balonul s-a dus pe lângă poartă.

Grecia a profitat de orice șansă ivită să atace poarta lui Tătărușanu și prima mare ocazie de gol s-a consumat în min. 17, când Holebas a speculat un spațiu mare în terenul nostru, a pătruns și a șutat periculos în diagonală, dar Tătărușanu a salvat golul. Stancu și-a încercat și el șansa de la circa 25 de metri, dar portarul Karnezis nu a avut nicio emoție (19).

Selecționata elenă și-a arătat din nou clasa la fazele fixe, în min. 22, când Samaras a reluat alături de poartă după o lovitură liberă. Peste un minut, Torosidis l-a angajat excelent pe Mitroglou, scos din ofsaid de Mățel, iar atacantul lui Olympiakos l-a executat pe Tătărușanu și a tranșat, practic, soarta calificării: 0-1. Golul a turnat plumb în ghetele tricolorilor, iar România nu a mai reușit să lege jocul prea bine, și până la pauză s-a desfășurat un joc de uzură, singura ocazie fiind a oaspeților, prin Maniatis, al cărui șut a fost reținut de Tătărușanu.

Tricolorii au forțat egalarea și au reușit acest lucru în min. 55, când fundașul Vasilis Torosidis a înscris un autogol splendid, în urma unui carambol în careul elen: 1-1.

Golul le-a dat aripi elevilor lui Victor Piturca, care au atacat cu mai mult succes, au fost prezenți mai aproape și mai periculos de poarta lui Karnezis, încurajați de un public fierbinte. Latovlevici a tras de la distanță, dar pe lângă poartă (59), iar Hoban l-a pus la grea încercare pe Karnezis (62), obligat să acorde corner.Arbitrul Mazic a privat echipa României de un penalty evident, în min. 76, când Holebas a atins mingea cu mâna în propriul careu, la centrarea lui Mățel. Ultima ocazie a meciului s-a consumat in minutul 84, Stancu a tras slab din poziție bună, fara probleme insa pentru portarul grec.

România nu a mai participat la o Cupă Mondială de 16 ani și nu are decât să aștepte cu speranță ediția următoare, din Rusia (2018).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top