România, locul 2 la Trofeul Carpați, ultimul test de pregătire înaintea Campionatului European! Aurelia Brădeanu s-a retras de la națională!

Echipa națională de handbal feminin a României a fost învinsă de reprezentativa Ungariei în finala ediției a 48-a a Trofeului Carpați, scor 24-29 (12-14), în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, ultimul test pentru “tricolore” înaintea Campionatului European din Suedia.

romania-handbal-feminin-trofeul-carpati-2016

Fără Cristina Neagu pe teren, accidentată la antrenamente dinaintea Trofeului Carpați, “tricolorele” pregătite de tehnicianul spaniol Martin Ambros au fost conduse pe toată durata partidei de jucătoarele maghiare, oaspetele aflându-se în permanență la cârma jocului și menținând un ecart de 4-5 goluri diferență până la final.

Au marcat pentru România: Zamfir 6, Buceschi 5 (4 din 7m), Geiger 4, Florica 2, Chiper 2, Burghel-Neagu 1, Udriştioiu 1, Zamfirescu 1, Chintoan 1, Brădeanu 1.

Cele mai bune marcatoare din lotul Ungariei au fost Klivinyi, cu 10 reușite, și Anita Gorbicz, cu 7 goluri.

Trofeul Carpați 2016:

1. UNGARIA
2. România A
3. Olanda
4. România B

Handbalista Aurelia “Mica” Brădeanu a jucat duminică, în Sala Polivalentă din Cluj, la Trofeul Carpați, ultimul meci în tricoul echipei naționale, bifând în această seară ultimul gol pentru prima reprezentativă, pentru care a adunat 686 de reușite și 274 de selecții! Ea a fost premiată de Federația Română de Handbal și aplaudată la scenă deschisă pentru contribuția adusă în ultimii 17 ani primei reprezentative.

Brădeanu a fost vicecampioană mondială cu echipa României în 2005, medaliată cu bronz la CE 2010 și tot cu bronz la CM 2015, campioană mondială de tineret în 1999 și campioană europeană de junioare 1998! Este singura handbalistă din România care a participat la 3 ediții ale Jocurilor Olimpice şi are, de asemenea, cele mai multe prezențe la turneele finale: 17 (8 CM, 6 CE)!

“Publicul tot timpul a fost alături de noi, publicul la Cluj-Napoca tot timpul ne-a primit foarte bine de fiecare dată. Am iubit sportul acesta 20 de ani și voi rămâne în această zonă pentru că îmi place ceea ce fac și ori de câte ori va fi nevoie de mine mă voi implica în orice situație”, a declarat Aurelia Brădeanu la finalul meciului.

În finala mică, Olanda B s-a impus la loviturile de 7 metri împotriva echipei a doua a României, după ce la finalul timpului regulamentar scorul era 26-26. La pauză, România B avea un avantaj de două puncte (14-12). După aruncările de 7 metri, scorul a fost 29-31. Au marcat Simion, Ilie şi Adespii. A ratat Bazaliu.

Marcatoare România B: Simion 4, Tiron 6, Tîrcă 1, Tomescu 1, Apipie-Țicu 3, Popescu 1, Bazaliu 6 (2), Adespii 2, Ilie 2 – portari: Dumanska 9 intervenții, Kelemen 4, Hosu 6 (1).

romania-b-trofeul-carpati-2016

Pentru fetele pregătite de Martin Ambros urmează Campionatul European de Handbal din Suedia, programat în perioada 4-18 decembrie, la Helsingborg, iar ROMÂNIA se află în Grupa D, alături de NORVEGIA, RUSIA și CROAȚIA.

Leave a Reply

Top