Îi priește Clujul! Naționala României s-a calificat cu emoții la Campionatul Mondial de handbal feminin din Danemarca, a 22-a oară în istorie!

Echipa naționala de handbal feminin a României a fost învinsă, sâmbătă, de reprezentativa Serbiei, vicecampioana mondială en titre, la patru goluri diferență, scor 24-28, în fața a 7200 de spectatori prezenți în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, dar a prins până la urmă “biletele” de calificare la Campionatul Mondial din Danemarca, grație victoriei la șase goluri obținute în manșa tur (26-32, în Serbia).

romania nationala de handbal feminin 2015

Fără Paula Ungureanu în teren, accidentată în meciul tur, “tricolorele” au reușit să se califice, cu emoții, pentru a 22-a oară în istorie la Campionatul Mondial, iar România rămâne singura națiune care a participat la toate edițiile ale turneului final.

Prima repriză a fost, per ansamblu, una extrem de echilibrată, nici una dintre formații nu a reușit să se desprindă la mai mult de un gol pe tabelă. Sârboaicele s-au distanțat o singură dată dată în prima repriză la două goluri (5-7, min. 15), însă România a restabilit rapid egalitatea și a intrat la vestiare în avantaj (12-11).

La pauză, “veterana” Paula Ungureanu a încurajat-o pe mai tânăra sa co-echipieră Denisa Dedu, care a avut o misiune dificilă în meciul din această seară în poarta României.

denisa dedu romania handbal feminin

România a căzut inexplicabil în partea a doua, ratând o serie de atacuri care aveau să o coste, iar reprezentativa Serbiei a profitat de lipsa de concentrare a româncelor și a condus ostilitățile pe teren, reușind să se distanțeze la 5 goluri pe tabelă, cu 10 minute înainte de final (19-24). Salvarea României a fost și de această dată Cristina Neagu, care și-a pus în valoare instinctul de golgeter în finalul meciului și a salvat calificarea României, contabilizând la final 7 goluri (2 din 7 metri) și ajungând la 18 reușite în cele două manșe cu Serbia.

Federația Română de Handbal le-a premiat la pauza meciului pe componentele generației României Under 20 care au cucerit titlul mondial în Brazilia în anul 1995, printre care Steluța Luca, Simona Gogârlă, Narcisa Lecusanu, Alina Dobrin sau Carmen Amariei.

REMEMBER ’90: Fostul președinte al României, Ion Iliescu, nu a fost uitat, fiind penalizat printr-un banner afișat în prima repriză în memoria victimelor Mineriadei din 1990. Să nu ai parte de odihnă în veci / Pentru 13-15 iunie 1990 – Ion Ilici Iliescu”a fost mesajul galeriei către Iliescu.

România – Serbia 24-28 (12-11)

România: Dedu 13 intervenţii, Munteanu – Neagu 7, Buceschi 4, Geiger 3, Manea 2, Elisei 2, Brădeanu 2, Nechita 2, Vizitiu 1, Chintoan 1.

Antrenor: Tomas Ryde

Serbia: Risovic 11 intervenţii – Radovic 7, Zivkovic 5, Popovic 4, Stojlkovic 3, Bandelier 3, Radojevic 2, Krpez 2, Liscevic 1, Radoslavjevic 1.

Antrenor: Milan Stankovic

Arbitri: Leif Poulsen (Danemarca), Henrik Mortensen (Danemarca)
Delegat EHF: Sotiris Migas (Grecia)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top