Rromii câştigă bani frumoşi de la Guvernul francez! Nici măcar nu trebuie să muncească pentru ei!

Autorităţile franceze sunt în plin proces de expulzare a tuturor rromilor de pe teritoriul ţării lor. În ultimele săptămâni au fost deportate peste 1000 de persoane. Pentru a asigura reuşita acţiunii, Guvernul francez a ales să-i plătească. Numai, să dispară din ţara lor. În acest fel se îmbogăţeşte fiecare familie de rromi din Franţa. Guvernul oferă 300 de euro pentru fiecare adult şi 100 euro/copil.

 

Peste 1000 de rromi din Franţa au fost obligaţi să părăsească ţara şi să se repatrieze în România sau Bulgaria. În cadrul ultimelor două operaţiuni, una dintre ele la Saint-Prest, Lyon, au fost extrădaţi 250 de rromi, dintre care peste 50 erau copii. Pentru a se asigura că vor pune capăt afluxului de rromi în ţara lor, Guvernul a decis să plătească fiecare adult cu 300 euro şi fiecare copil cu 100.

Ljpuco este un rrom născut în România, ce s-a stabilit, de câţiva ani, împreună cu soţia şi copiii săi în Franţa. Zidar de meserie, el a încercat să-şi facă acolo o viaţă mai bună, cu toate că se lovea tot timpul de scepticismul francezilor, care refuzau, adeseori, să-l angajeze. “Eu sunt zidar de meserie, dar nu găsesc de lucru. Poate dacă ajung la Londra voi rezolva această problema” El şi familia lui au primit de la Guvernul francez 1100 euro pentru a se întoarce în România. Ei, însă, nu vor să facă asta. Scopul lor este să folosească banii pentru a se reîntoarce în Franţa sau, poate, pentru a se stabili, de această dată, în Marea Britanie, “Condiţiile pentru imigranţi sunt foarte bune. Copiii mei pot merge la şcoală şi avem asigurare medicală. E mult mai bine ca în România. Soţia mea şi cu mine am vorbit să ne mutăm în Anglia. E o ţară foarte frumoasă. Am tot auzit poveşti de la oameni care s-au dus acolo. Marea Britanie are un sistem de asigurări sociale foarte bun”, afirmă încrezător Ljpuco.

Precum Ljpuco, mulţi alţi ţigani au fost plătiţi cu bani frumoşi de Guvernul francez, fiind obligaţi să ofere în schim o călătorie, pe cât posibil definitivă, în ţara lor de origine. Doar că, ceea ce francezii au pierdut din calcul, este că rromii vor folosi acei bani ori pentru a se reîntoarce în Franţa ori pentru a se stabili într-o altă ţară europeană unde au auzit  ei că “fug câinii cu colacii în coadă”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top