Ruşii planuiesc să construiască cele mai înalte turnuri din Europa

hermitage plazaDezvoltatorul imobiliar rus Hermitage va construi la Paris cele mai înalte turnuri din Europa, devansând emblematicul “Shard” din Londra, într-un complex de birouri şi apartamente de lux care va mobiliza investiţii de aproximativ 3 miliarde euro.

Complexul va avea două turnuri cu înălţimea de 320 de metri fiecare, faţă de cei 310 metri ai clădirii Shard din Londra, în prezent cea mai înaltă din Europa. În Paris, noile clădii vor fi depăşite ca înălţime doar de Turnul Eiffel.

Proiectul este situat în cartierul financiar La Defense, pe malul Senei. Proiectul de la marginea Parisului va fi primul complex de zgârie-nori din Franţa care combină spaţii de birouri, apartamente şi un hotel, lansat într-o perioadă marcată de scăderea preţurilor locuinţelor şi a chiriilor.

Economia franceză traversează o perioadă de stagnare, cu şomajul la maxime istorice, după mai mulţi ani de creşteri de taxe în vederea reducerii deficitului bugetar şi a datoriei publice.

În 2010, arhitectul Jean Nouvel a renunţat la proiectul Signal, un turn de 301 metri cu birouri şi apartamente planificat pentru zona La Defense, pentru care nu a reuşit să găsească investitori.

Iskenderov susţine că nu este descurajat de situaţia economică dificilă şi invocă succesul acestui tip de proiect în Asia şi Orientul Mijlociu. Aşa-numitele proiecte mixte au devenit foarte populare în China, Statele Unite şi Dubai. Emiratul arab deţine recordul pentru cel mai înalt turn din lume, Burj Khalifa, care oferă spaţii de birouri, apartamente şi un hotel de lux.

Cele două turnuri vor avea 85, respectiv 86 de etaje, iar construcţia va fi finalizată la începutul anului 2019, potrivit lui Iskenderov.

Hermitage a obţinut autorizaţiile de construcţie pentru cele două turnuri şi alte patru clădiri mai mici din cadrul complexului în martie 2012, potrivit autorităţilor responsabile pentru zona urbanistică La Defense.

Proiectul va oferi 165.000 de metri pătraţi de apartamente, 40.000 metri pătraţi spaţii de birouri, 40.000 metri pătraţi spaţii comerciale destinate magazinelor şi restaurantelor, iar hotelul de 5 stele va ocupa 35.000 de metri pătraţi.

Hermitage va investi 853 milioane euro din resurse proprii în proiectul Hermitage Plaza, restul finanţării urmând să fie asigurată de banca rusă de stat Sberbank şi “o mare bancă internaţională”, precm şi din vânzări în avans, a afirmat Iskenderov.

Grupul rus speră să finanţeze construcţia şi din vânzarea în avans a unor apartamente de lux cu suprafaţa de 180 metri pătraţi, cotate la 3 milioane euro pe unitate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top