Rușii, românii și grecii dau peste cap calculele Heineken

Olandezii de la Heineken, al treilea producător mondial de bere, şi-au revizuit prognozele privind rezultatele pentru acest an. În trimestrul al treilea vânzările de bere în Europa de Est au scăzut semnificativ.

heineken

Heineken a estimat că în 2013 profitul său va înregistra un uşor declin, în condiţiile în care anterior estima că rezultatul din acest an va fi similar cu cel înregistrat anul trecut.

Grupul olandez a informat că vânzările de bere în Europa de Est au înregistrat o scădere de 8%, din cauza unui consum slab în Rusia, România şi Grecia.

“Nu ne-am aşteptat la o evoluţie atât de negativă în Europa Centrală şi de Est”, a declarat directorul general Jean-Francois van Boxmeer.

În trimestrul al treilea, Heineken a înregistrat un profit net de 483 milioane de euro, în scădere cu 15% comparativ cu 568 milioane de euro în trimestrul al treilea al anului trecut, chiar dacă veniturile grupului au crescut cu 1%, până la 5,69 miliarde euro.

Heineken a informat că va intensifica măsurile de reducere a costurilor în Europa pentru a contracara scăderea profitului. Reducerile de costuri vor costa 70 milioane de euro în a doua jumătate a acestui an, însă vor genera beneficii după 2014.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top