Ruşinos: 34% dintre români nu au parte de canalizare şi apă curentă, în timp ce 16.528 sunt milionari în dolari!

Conform datelor preliminare ale Recensământului, România se situează la coada Europei din punct de vedere al condiţiilor de trai. Ruşinos, dar adevărat, doar 66% din populaţia ţării noastre deţin case alimentate cu apă curentă şi canalizare, în timp ce 16.528 dintre români se lăfăie în milioane de dolari. Curba lui Gauss lipseşte cu desăvârşire pe plaiurile mioritice!

 

Ca la noi, la nimeni altul. Practic, la nivelul ţării, doar trei familii din cinci au baie proprie în interiorul locuinţei.  Chiar şi bulgarii ne-au depăşit, cu un procent de 82% din populaţie ce deţine locuinţe alimentate cu apă curentă şi canalizare.   Totul devine şi mai ruşinos în contextul în care, conform Suisse Credit, România se află pe locul 47 din punct de vedere al milionarilor în dolari din Europa, existând un procent de 0.08% din români(16.528) milionari în dolari, dintre care doi miliardari. Restul de 18.983.472 trăiesc la limita zilei de mâine, 34% neavând nici după ce bea apă.

De asemenea, densitatea populaţiei române a scăzut drastic în ultimii zece ani, astfel că de la 21.6 milioane de locuitori în anul 2002, conform actualului recensământ populaţia României nu depăşeşte 19 milioane. Cu toate acestea, în judeţul Ilfov densitatea populaţiei a crescut de la 189 locuitori/km² la 230 locuitori/km², fapt ce se datorează fenomenului de migrare de la oraş la sat, 60.000 dintre bucureşteni părăsind capitala în favoarea zonelor rezidenţiale de la periferie, ”Există un fenomen de migraţie dinspre zonele urbane spre zonele rurale care a apărut de vreo 10 ani încoace”, a afirmat sociologul Mircea Kivu.

Cu toate că 34% dintre români nu se bucură de canalizare şi apă curentă, la capitolul proprietăţi private stăm, în schimb, foarte bine. Un procent de 98% dintre români locuiesc în case aflate în proprietatea lor.

Din punct de vedere etnii, pe toată suprafaţa României locuiesc, în mod declarat, 619.000 de rromi, însă, conform sociologilor numărul este în realitate mult mai mare. Şi numărul va creşte din ce în ce mai mult dacă e să ţinem cont de iniţiativele lui Hollande, deja în curs, de expulzare a rromilor de pe teritoriul francez.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top