S.O.S. PATA RÂT – Poluarea e tot mai mai mare, incendiile tot mai dese, iar lacul de levigat creşte văzând cu ochii!

Lucrurile nu stau deloc bine în cazul crizei de la Pata Rât, care este departe de a fi încheiată. Poluarea este tot mai mare, incendiile tot mai numeroase, lacul de levigat se află în creştere, iar autorităţile locale nu par să găsească soluţii pentru gestionarea acestei situaţii.

“Lacul de levigat de la Pata Rat e mai mare ca oricand. A ajuns sa inunde si baia cu namol de sub deal”, a susţinut activistul Szakats Istvan, cel care a dat publicităţii pe pagina sa de Facebook o filmare văzută de sus cu acest lac de levigat, care este format din apa folosite de pompieri pentru a stinge cele 30 de incendii care au avut loc în ultima perioadă.

Cele două instituţii responsabile cu soluţionarea acestei probleme se află în plin război politic, Consiliul Judeţean Cluj şi Prefectura Cluj. Pe de o parte, CJ Cluj solicită prefecturii instituirea stării de alertă pentru a putea realiza pe acest teren afectat o staţie de osmoză, care să adune şi cureţe apele, în timp ce Prefectura Cluj consideră că nu este nevoie de această stare de alertă fără a exista o documentaţie aferentă.

În timp ce acest meci de ping-pong are loc între cele două instituţii judeţele, unul politic de altfel, apa continuă să crească, urmând să ajungă, mai devreme sau mai târziu, în pânza freatică, lucru care ar putea duce chiar şi la surparea centurii Vâlcele – Apahida din apropiere.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top