S.O.S. Se prăbușește “Conti”! Primăria a somat proprietarul imobilului să reconsolideze fațada!

O nouă bucată din fațada fostului hotel Continental, clădire aflată într-o stare avansată de degradare, s-a prăbușit astăzi pe trotuarul dinspre strada Universității, fiind nevoie de intervenția pompierilor. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit de pe urma acestei situații.

conti se prabuseste 5 iunie 2015
Foto © Andrei P (facebook.com)

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca a somat vineri, imediat după acest incident, proprietarul imobilului să demareze de urgență lucrări de consolidare a fațadei pentru a se evita pe viitor asemenea situații neplăcute, în caz contrar riscă să fie sancționat cu o amendă cuprinsă între 500 și 2500 lei.

somatie conti

Clădirea fostului hotel Continental este deținută, în prezent, de societatea Napocamin, firmă controlată de omul de afaceri Ioan Bene, inculpat în dosarul de corupție al lui Horea Uioreanu, fostul președinte al Consiliului Județean Cluj.

Ioan Bene a fost plasat în arest la domiciliu în luna noiembrie 2014. Acesta a fost trimis în arest preventiv în 29 mai 2014, alături de Horea Uioreanu şi de omul de afaceri Vasile Pogăcean, măsura fiind prelungită ulterior de Tribunalul Cluj.

Imobilul fostului hotel se află în paragină de aproximativ 15 ani, fiind folosit ca și spațiu de concerte sau expoziții  pentru diverse evenimente culturale din oraș.

Leave a Reply

Loading...
Top