Să vină Liga a 2-a – “U” Cluj a învins Metalurgistul Cugir şi a primit titlul de “campioană” a seriei a V-a de la Răzvan Burleanu!

Universitatea Cluj s-a impus cu scorul de 3-2 (1-1) în meciul cu Metalurgistul Cugir sâmbătă, 12 mai, pe Cluj Arena, într-o partidă care a contat pentru etapa a 28-a a seriei a V-a din Liga 3 şi a mai adăugat încă trei puncte la zestrea adunată în acest sezon, ajungând la 68, cu două etape înainte de finalul stagiunii. Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, le-a acordat “şepcilor roşii” trofeul de “campioană” a seriei a V-a. 

Foto: Cristian Cosma / facebook.com/FCUCluj

Prima repriză a fost una echilibrată, cele două formaţii împărţindu-şi atât ocaziile, cât şi golurile. Codrea a deschis scorul pentru oaspeți după 13 minute de joc (’13), iar Octavian Ursu a restabilit egalitatea opt minute mai târziu (20), stabilind scorul pauzei întrucât nu am mai avut nicio reuşită până la finalul celor 45 de minute.

“Studenţii” clujeni au trecut la conducere după cinci minute scurse din repriza a doua, Ursu bifând “dubla” (’50). Golul al treilea a fost reuşit cu o lovitură de cap de Mihai Onicaş în urma unui corner în minutul 57, iar scorul a devenit 3-1. Avem un meci antrenant pe Cluj Arena şi spectaculos. Cugirul nu a făcut figuraţie şi a arătat o evoluție curajoasă în faţa liderului seriei a cincea, reducând din diferenţă în minutul 71 prin Făgărăşanu, iar scorul a devenit 3-2. Greu şi-a încercat şi el norocul în minutul 83 cu un şut din interiorul careului, dar mingea a fost respinsă de sub bară de portarul Cugirului și meciul s-a încheiat cu victoria “alb-negrilor”.

În repriza a doua peluza “Şepcilor roşii” s-a oprit din cântat ca o formă de protest împotriva Federaţiei Române de Fotbal şi au revenit la final cu tradiţionalul imn “Slavă ţie, studenţie…”.

Trupa lui Falub a primit trofeul de “campioană” a seriei a V-a de la preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, care a fost înjurat de galeria “studenţilor”, nefiind o noutate pentru nimeni că oficialii federației nu sunt foarte bine primiți pe Cluj Arena.

Foto © Cristian Cosma / facebook.com/FCUCluj

Primarul Emil Boc a ajuns şi el la meci în minutul 36 pentru a urmări partida, luând loc la oficială alături de Ioan Ovidiu Sabău, Radu Constantea și Răzvan Burleanu.

Managerul lui “U” Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, alături de preşedintele FRF Răzvan Burleanu, preşedintele Universităţii, Radu Constantea şi primarul Emil Boc (foto © eClujeanul)
“Veteranul” Universtăţii Cluj, Remus Câmpeanu, privind spre viitorul clubului său drag de la tribuna oficială la meciul cu Metalurgistul Cugir. (Foto © eClujeanul)

Echipele de start:

“U” Cluj: Gorcea – Chiș (Takacs, ’46), Onicaș, Abrudan, Manu – Giurgiu, Florescu – Hordouan, Hațiegan (Micaş, ’84), Ursu (Greu, ’61) – Ene (Lemnaru, ’74)

Rezerve: Albuț, Takacs, Telcean, Greu, Micaș, Lemnaru, Salcău.

Antrenor: Adrian Falub

Metalurgistul Cugir: Crivăţ – Neagu, Negrescu, Şuteu, Vararean – Taban, Sorian, Făgărăşanu, Popa – Codrea, Săucă

Rezerve: Bănică, CIoan, Firan, Scurtu, Itu

Antrenor: Călin Moldovan

Au mai intrat la Metalurgistul Scurtu şi Firan.

Cartonaşe galbene: Giurgiu (’86) / Negrescu (60)

Spectatori: 1000

“U” Cluj mai are de disputat două etape din actualul sezon, sâmbătă, 19 mai, în deplasare, cu Avântul Reghin, iar sâmbătă, 26 mai, “acasă” cu Industria Galda.

Leave a Reply

Loading...
Top