Sala Polivalenta va fi data in functiune in toamna acestui an

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a efectuat miercuri, 29 ianuarie, o vizita de lucru pe santierul Salii Polivalente, acolo unde 100 de muncitori se aflau pe santier.

sala polivalenta cluj

Ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat in 15 ianuarie 2014 si, conform contractului, termenul de finalizare a lucrarilor este de 15 septembrie 2014, cand se va începe perioada de probe și efectua recepția.

“Până la sfârșitul anului orașul nostru va avea o sală polivalentă la standarde ce vor permite intrarea în circuitele sportive naționale și internaționale. Vor putea fi găzduite aici competiții de karate, handbal, gimnastică, scrimă, box, baschet, badminton, arc, aikido, tenis de câmp, tenis de masă ș.a.m.d., pe lângă evenimente culturale și artistice, inclusiv concerte. Va fi cea mai moderna sala polivalenta din Romania, cu o parcare adiacenta de 445 de locuri”, a declarat edilul.

Au fost deja achitati 34 de milioane de lei, urmând plata a încă 35 de milioanei de lei (fără TVA) pentru restul lucrărilor. Pentru conservare au fost cheltuiți 5 milioane de lei. Nimic nu s-a deteriorat, lucrările de conservare intrând astfel în structura finală a Sălii.

Sala multifuncţională de sport va avea regim de înălţime 1S+P+3E şi un număr de 7308 locuri, cu anexele sportive şi tehnice aferente, un parking pe 1 nivel, de 445 de locuri, plus o piaţetă amenajată pentru intrarea publicului dinspre Splaiul Independenţei.

Faţă de contractul iniţial, vor fi incluse în plus o serie de dotări – spre exemplu: instalaţii H.D., ecran multimedia Video Box, pardoseală demontabilă, tribune extensibile, panouri solare, terasă circulabilă, faţadă translucidă din policarbonat Al. iluminată, scaune suplimentare pentru concerte/box/conferinţe; mobilier urban în vederea iluminării piaţetei spre Someş şi a iluminatului parcării piaţetei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top