Samsung pregăteşte gadget-ul anului 2013 – un smartphone flexibil, cu ecran care se indoaie!

Pe o piaţă în care bătălia smartphone-urilor şi a tabletelor se dă între Apple şi Samsung, conglomeratul sud-coreean plănuieşte să înceapă producţia în masă a ecranelor din plastic, în locul celor din sticlă, ceea ce va face telefoanele mai rezistente, mai luminoase şi le va permite să se îndoaie, potrivit Wall Street Journal (WSJ).

Departamentul care se ocupă de fabricarea ecranelor în cadul grupului sud-coreean Samsung – Samsung Display, se află în ultima fază a procesului de dezvoltare a ecranelor flexibile pentru telefoanele mobile, pe care se pregăteşte să le lanseze în prima jumătate a anului viitor, a declarat, pentru WSJ, o sursa din interiorul companiei.

Nu se ştie încă data la care vor fi scoase la vânzare primele dispozitive construite după această tehnologie, iar Samsung nu a făcut niciun comentariu referitor la acest subiect.

Grupul Samsung, cel mai mare producător de semiconductoare, televizoare şi telefoane mobile la nivel mondial, a reunit operaţiunile celor două departamente care se ocupau de ecranele cu cristale lichide şi de cele cu tehnologie LED într-unul singur, denumit Samsung Display.

Prin înlocuirea sticlei cu plasticul, ecranele vor fi mai rezistente şi mai luminoase. Tehnologia OLED este în faza de dezvoltare de mai mulţi ani, Sony şi LG lansând chiar şi prototipuri.

Samsung a livrat în trimestrul al treilea un număr record de 56,3 milioane de smartphone-uri, reprezentând o cotă de 31,3% din piaţa mondială, potrivit firmei de cercetare IDC. Apple este pe doi după cota de piaţă, de 15%, aferentă celor 26,9 milioane de iPhone-uri vândute. Pe poziţia a treia se află Research In Motion, producătorul Blackberry, cu 4,3%, ZTE China pe locul următor cu 4,2%. În trimestrul al doilea, Samsung a avut cota de piata de 32,6%, iar Apple de 16,9%.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top