Sandra Izbaşa a câştigat aurul olimpic la proba de sărituri!

Intrată ultima în finală, Sandra Raluca Izbaşa a câştigat medalia de aur la proba de sărituri desfăşurată duminică la Jocurile Olimpice de la Londra. Este al doilea aur olimpic pentru gimnasta în vârstă de 22 ani , după medalia câştigată la Beijing la sol.

Sandra Izbaşa a primit nota 15.383 la prima săritură şi cu 15.000, la cea de-a doua, iar media totală cu care a câştigat medalia de aur este 15.191.

Pe locul doi s-a clasat Mc Kayla Maroney (SUA, 15.083) şi Maria Paseka (Rusia, 15.050). Gimnasta română a mai cucerit o medalie în ediţia din acest an a  JO dupa bronzul din competiţia pe echipe.

Celelalte finale individuale cu românce la start sunt: sol (Cătălina Ponor şi Sandra Izbaşa) şi bârnă (Cătălina Ponor, Diana Bulimar), ambele programate marţi.

Tot duminică, la masculin, Flavius Koczi s-a clasat pe locul 7 în finala de la sol. El va mai reprezenta Romania în finala de la sarituri, programată luni.

Romania are opt medalii (2-4-2), cucerite astfel: aur – Alin Moldoveanu (tir) şi Sandra Izbasa (sol); argint – Alina Dumitru, Corina Caprioriu (ambele judo), Roxana Cocoş (haltere) şi echipa masculina de sabie; bronz – echipa feminina de gimnastică şi Razvan Martin (haltere).

Hotnews

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading...
Top