Saptamanalul francez Charlie Hebdo va publica miercurea viitoare o noua editie

saptamanalul-francez-charlie-hebdo-va-publica-miercuri-o-noua-editie-in-urma-atentatului_8u8tEditorul saptamanalului francez Charlie Hebdo, Patrick Pelloux, a declarat ca noul numar al publicatiei satirice va aparea miercurea viitoare, in ciuda faptului ca atentatul terorist de ieri a decimat echipa redactionala, soldandu-se cu moartea a opt jurnalisti si caricaturisti.

“Vom continua, am decis că săptămânalul va fi publicat şi săptămâna viitoare. Suntem cu toţii de acord”, a spus Patrick Pelloux, specialist in medicina de urgenta. El a mentionat ca echipa revistei urmeaza sa se intruneasca in viitorul apropiat.

“Îl vom face la noi, ne vom descurca”, a spus el, adaugand ca sediul publicatiei nu este accesibil, ancheta privind atentatul fiind in desfasurare.

“Este foarte greu, cu durerea noastră, cu temerile noastre, dar o vom face oricum, pentru că această prostie nu va câştiga. Charb (directorul publicaţiei, ucis miercuri în atac, n.r.) a spus întotdeauna că săptămânalul trebuie să fie publicat, indiferent de situaţie”, a continuat Pelloux.

Joi, in jurul pranzului, s-a convocat o intalnire cu echipa ramasa de la Charlie Hebdo pentru a discuta despre viitorul publicatiei satirice, potrivit lui Gerard Biard, radactorul sef al saptamanalului.

In urma atacului de la cotidianul francez si-au pierdut viata 12 persoane (11 barbati si o femeie) si alte 11 au fost ranite. Barbati mascati au patruns in sediu inarmati cu arme automate si cu lansatoare de rachete si au masacrat echipa publicatiei Charlie Hebdo. Printre victime se numara directorul publicatiei, Stéphane Charbonnier (Charb), si alti trei caricaturisti, Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski). Redactia a fost atacata de simpatizanti ai retelei teroriste Al-Qaida.

Leave a Reply

Loading...
Top