Sărbătoare în Gruia – CFR Cluj, noua campioană a României! VIDEO

CFR Cluj a câştigat duminică, 20 mai, al patrulea trofeu de campioană a României, după ce a învins cu scorul de 1-0 (0-0) pe Viitorul Constanţa, în ultima etapă a play-off-ului Ligii I. Au trecut 6 ani de la ultimul titlu în Liga 1.

În faţa unui public entuziasmant format din circa 17.000 de suflete, trupa lui Dan Petrescu a început în forţă meciul şi cu gândul la victoria care le va aduce al patrulea trofeu de campioană din vitrină.

Prima ocazie notabilă le-a aparţinut oaspeţilor, Ganea l-a găsit cu o centare de pe dreaptă pe Voduţ, care a reluat cu capul puţin pe lângă poartă după două minute de joc (2). Replica feroviarilor a venit la faza imediat următoare, Omrani îşi putea aduce echipa în avantaj dacă reluarea sa din careu ar fi prins cadrul porţii. Tot el a produs deranj în careul oaspetilor în minutul 11, dar nu a mai ajuns la o minge centrată în careu, iar portarul Cojocaru a reţinut.

Ocazie rarisimă pentru Viitorul în minutul 15, Cristian Ganea a scăpat singur în careu pe partea dreaptă şi a încercat să îl surprindă pe Arlauskis cu un lob, însă mingea a căzut pe plasă. CFR a mai avut o altă situaţie importantă de a deschide scorul în minutul 22, Deac a executat o lovitură de colţ înaltă în careu, iar Ţucudean s-a înălţat perfect şi a reluat cu capul direct în braţele lui Cojocaru.

Introdus în minutul 36 al meciului în locul lui Bordeianu, care a ieşit accident, Damjan Dokovic a deschis scorul în Gruia cu o lovitură de cap perfectă în minutul 43 al meciului şi îi aduce pe feroviari în avantaj la pauză. Tot în acelaşi timp a deschis scorul şi FCSB cu Astra Giurgiu, dar la aceste rezultate înregistrate în acest moment CFR devine noua campioană a României.

Ţucudean a reluat cu capul din careul mic puţin pe lângă poartă, fază la care atacantul CFR-ului s-a accidentat şi avut nevoie de îngrijiri medicale pe margine (53). Ocazie de 2-0 pentru CFR, fundaşul De Nooijer a fost aproape de autogol în minutul 68 după o centrare trimisă în careu de Ţucudean de pe stânga, olandezul deviind cu stângul şi mingea a trecut puţin pe lângă poarta lui Cojocaru.

Elevii lui Dan Petrescu reuşesc să îşi ţină adversarii la distanţă de poarta lui Arlauskis, menţinându-se în permanenţă în jumătatea adversă. Meciul a intrat în ultimele zece minute regulamente, dar CFR a calmat jocul şi joacă la aşteptarea fluierului final, cu pase în jumătatea oaspeţilor. Fanii simt apropierea finalului şi au început să strige “campionii, campionii”.

“Centralul” Alexandru Tudor a pus punct finalului meciului după 4 minute de prelungire, moment în care s-a declanşat fiesta pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu” din Gruia.

Mario Camora a primit pentru a treia oară consecutiv trofeul de cel mai bun jucător al sezonului din partea asociaţiei suporterilor CFR Cluj.

Echipele de start:

CFR Cluj: Arlauskis – Camora, A. Mureşan, De Sousa, Manea – Culio, Hoban, Bordeianu (Dokovic, ’36) – Deac(Rus, ’91), Ţucudean (Mailat, ’81), Omrani

Rezerve: Vâtcă, Luchin, L. Rus, Dokovic, Ioniţă, Costache, Mailat

Antrenor: Dan petrescu

FC Viitorul Constanţa: Cojocaru – Mladen, Hodorogea (Gavra, ’63), Ghiţă, De Nooijer, Cr. Ganea – Cicâldău, Băluţă, Vână – I. Hagi, Voduţ (Măţan, ’46)

Rezerve: Buzbuchi, Ciobanu, Lima Duarte Lopes, Căpuşă, Gavra, Dumitrescu, Măţan

Antrenor: Gheorghe Hagi

Arbitru principal: Alexandru Tudor (Bucureşti)

Asistenţi: Mircea Orbuleţ (Bucureşti) / Valentin Avram (Bucureşti)

Observator de joc: Alexadru Mincu

Arbitru rezervă: Robert Dumitru

Observator arbitri: Aron Huzu

Cartonaşe galbene: Rus (93), Camora (94) // Hodorogea (’48), Cicâldău (56)

Spectatori: 17.000

VIDEO – Momentul de final

CFR va evolua din sezonul următorul în preliminariile UEFA Champions League.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading...
Top