Saşa Bjelanovici s-a reîntors la CFR Cluj. Va fi “dublura” lui Kapetanos în atac!

CFR Cluj l-a transferat gratis pe atacantul croat Saşa Bjelanovici (32 de ani, 1,88 metri, 85 kg), de la formaţia italiană Verona, angrenată în Serie B, fotbalist care a mai jucat în Gruia în 2010, când a marcat 3 goluri în 13 meciuri.

În 2010, “feroviarii” l-au adus pe Bjelanovici pentru suma de 900.000 de euro, dar l-au vândut după numai şase luni, ieşind în pierdere, cu 700.000 de euro, la Atalanta. Croatul nu a confirmat în Gruia, dar a avut şi ghinion: s-a accidentat grav într-un meci cu Astra Ploieşti (2-2), când a suferit o fractură de maleolă tibială la piciorul drept, după un duel cu Gheorghe Rohat. A absentat atunci două luni de pe gazon. De la Atalanta, unde plecase, Bjelanovici a fost transferat la Verona, acolo unde se afla Andrea Mandorlini, antrenorul care îl adusese şi la CFR.

Croatul fost “repatriat” de CFR, ca “dublură” în atac pentru grecul Pantelis Kapetanos.

“Revin la Cluj cu multă plăcere. M-a sedus posibilitatea de a juca în Champions League”, a declarat Saşa, care a cochetat şi cu baschetul în adolescenţă. “E sport naţional în Croaţia. Am jucat în gimnaziu când, culmea, eram mai mic de statură. Făceam la Zadar, acasă, şi fotbal, şi baschet. Baschetul însă m-a ajutat fizic: într- un an, am crescut 20 de centimetri. Dar fotbalul m-a fascinat de mic. Mă uitam ore în şir la televizor, la Van Basten, Suker, Boksici…”. Jucător cu mare experienţă, Saşa s-a “bătut” în Italia cu adversari precum Nesta, Maldini sau Cannavaro. Are peste 120 de meciuri în Serie A. “Vreau să dau totul la Cluj. Pretenţiile sunt mari, vorbim de campioana României. Sper să mă reintegrez repede”, a mai spus “Grande Saşa”, trecut pe lista UEFA pentru Ligă.

Bjelanovici va avea un salariu anual de 200.000 de euro.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top