Șase copii s-au născut la Cluj în prima zi a lui 2015. Emil Boc le-a oferit flori tinerelor mămici

În prima zi a anului 2015, au venit pe lume șase copii în maternităţile din Cluj-Napoca. Cinci dintre aceştia, patru băieţi şi o fetiţă, s-au născut în Clinica Ginecologie 1, iar cel de-al şaselea, un băieţel, s-a născut în Clinica “Dominic Stanca”.

Asistentul medical Eli Baciu a declarat că bebeluşul născut la Clinica “Dominic Stanca” a venit pe lume la ora 09:30, în urma unei naşteri normale, a avut o greutate de 4.600 de grame şi a primit numele Ionuţ. Potrivit statisticilor, pe parcursul anului 2014 în Clinica Ginecologie 1 din Cluj-Napoca au venit pe lume 2.000 de bebeluşi, iar în Clinica “Dominic Stanca” s-au născut 3.140 de bebeluşi.

Cinci bebeluşi s-au născut în primele ore ale noului an la Clinica Ginecologie 1 din Cluj-Napoca, ei fiind premiaţi simbolic, joi, de primarul Emil Boc, care le-a oferit diplome atestând că micuţii sunt primii cetăţeni ai Clujului – Capitală Europeană a Tineretului în 2015.

emil boc maternitate ginecologie 1

Primarul Emil Boc a mers la Clinica Ginecologie 1 din Cluj-Napoca însoţit de câţiva tineri de la Federaţia SHARE, care se ocupă de organizarea evenimentelor în cadrul proiectului Cluj – Capitală Europeană a Tineretului, şi a stat de vorbă cu mamele care au adus pe lume primii cinci bebeluşi din acest an.

Boc i-a premiat simbolic pe bebeluşi, prin diplome de onoare care atestă că ei sunt primii cetăţeni ai Clujului CET.

“Am premiat simbolic primii cetăţeni ai CET, care au o triplă calitate – cetăţeni români, cetăţeni europeni şi cetăţeni ai CET Cluj-Napoca. Au primit cadouri simbolice, produse imprimate cu sigla CET, iar ca primar m-am gândit la următorul lucru: această diplomă simbolică pe care au primit-o o vor putea utiliza începând cu 18 ani, oricând până la 30 de ani, să meargă cu diploma la primarul care va fi atunci în funcţie la Cluj şi timp de un an să aibă statutul de consilier onorific al primarului, pe probleme de tineret. Sper să îşi exercite acest statut”, a declarat Boc.

Dan Boitor, medic primar obstetrică-ginecologie la Clinica Ginecologie 1, a spus că primii cinci bebeluşi s-au născut normal, fără ca naşterile să fie programate şi au primit note de 9 şi 10. “Eu am intrat de gardă de dimineaţă şi am asistat la naştere trei bebeluşi. Ceilalţi doi s-au născut în cursul nopţii”, a spus Boitor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top