Şase medalii pentru România la Olimpiada Balcanică de Matematică

Olimpicii români au plecat acasă cu şase medalii, dintre care una de aur şi cinci de argint, la Balcaniada de Matematică pentru Juniori (2015), conform Ministerului Educaţiei.

matematica copilȘase medalii (o medalie de aur și cinci de argint) este bilanțul lotului olimpic de juniori al României, prezent la a XIX-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, desfășurată în perioada 24 – 29 iunie, la Belgrad.

Medalia de aur a fost câştigată de Theodor Mihai Iliant, elev la Colegiul Național “Mircea cel Bătrân” din Constanța.

Medaliile de argint au fost obținute de Alexandra Timofte (Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” din București), Lenca Iarina Cuturela și Ioan Andrei Nicolae (ambii elevi la Liceul Internațional de Informatică din București), Ștefan Răzvan Bălăucă (Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Botoșani) și Ioan Paul Petru Tîrlișan (Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Bistrița-Năsăud).

Delegația României a fost condusă de profesorii Andrei Eckstein (Universitatea Politehnică din Timișoara) și Marius Perianu (Colegiul Național “Ion Minulescu” din Slatina). Din partea Societății de Științe Matematice din România a participat, ca observator, profesorul Mircea Aldea Fianu (Școala cu clasele I — VIII nr. 19 din București).

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (OBMJ) este o competiție anuală destinată elevilor din statele situate în regiunea balcanică.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top