Şase persoane, prinse în flagrant în timp ce tăiau copaci din pădurea Hoia

taieri_ilegale_de_arboriGruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca a fost sesizată telefonic în data de 21 iunie a.c., ora 02.00, de către organele silvice cu privire la faptul că în Pădurea Hoia, care aparţine de Cantonul Silvic Baciu, sunt mai multe persoane care taie ilegal arbori de pe picior.

Pe baza informaţiilor furnizate, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj au identificat 6 persoane, cu vârste între 15 şi 39 de ani, din judeţul Cluj, care tăiau ilegal arbori în această zonă.

Celor în cauză le-au fost întocmite acte de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiuniilor de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier naţional indiferent de proprietate, faptă prevăzută şi pedepsită de art.108 din Legea nr. 46 din 19 martie 2008 Codul Silvic şi de sustragerea de material lemnos, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 110 din Legea nr. 46 din 19 martie 2008 Codul Silvic.

Actele de constatare au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, iar materialul lemnos a fost ridicat de către reprezentanţii Ocolului Silvic Cluj, valoarea prejudiciului fiind de 2530,44 lei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top