Şase români, cu o plută din PET-uri pe Dunăre

6 tineri din Ialomiţa şi Călăraşi au pornit luni într-o aventură pe Dunăre cu o plută construită din peste 1.500 de PET-uri.

pluta din peturi

Aceştia au plecat de la Baza Nautică a CSM Călăraşi şi plănuiesc să ajungă la Gura Portiţei peste două săptămâni, la 25 august. Întregul traseu măsoară 400 de kilometri.

Demersul face parte din proiectul P.E.T. RAFTING PROJECT, început în 2011 și aflat anul acesta la a doua ediție. La prima ediție pluta a parcurs peste 350 de km în 12 zile, de la Stelnica la Sfântul Gheorghe. Echipajul plutei și susținătorii proiectului își propun, pe lângă acțiunea de ecologizare și de atragere a atenției asupra poluării Deltei și a Dunării, să descopere cât mai multe locuri, comunități și povești ale Dunării și să le ducă mai departe.

Cei șase plutași sunt: Iulian Nichita (Stelnica, Ialomița), Cristian Pușcașu, Ciprian Costan, (Fetești, Ialomița) Marius Lalu (Făcăeni, Ialomița), Radu Șeptelici (Onești, Bacău) și Adrian Dumitrașcu (Călărași, Călărași).

Construirea plutei a durat trei zile şi a avut loc la Baza Nautică Călăraşi, unde cei șase tineri au fost ajutați de peste douăzeci de prieteni și voluntari, care au contribuit atât la colectarea PET-urilor și la strângerea materialelor necesare, cât și la construcția propriu-zisă a ambarcațiunii, urmând să îi însoțească pe traseu de pe mal și să îi întâmpine în localitățile în care aceștia vor poposi.

Întreaga aventură poate fi urmărită pe pagina de Facebook a temerarilor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top