Scandal la naţională: Piţurcă îl dă afară pe căpitanul tricolorilor!

Înfrângerea usturătoare suferită de “tricolori” în amicalul cu Slovenia, scor 4-3, a aruncat din nou naţionala în aer. Selecţionerul Victor Piţurcă i-a reproşat liderului de selecţii din actualul lot greşeli la două goluri ale slovenilor şi pare hotărât să nu-l mai folosească în preliminariile CM 2014. Soluţia pentru banda stîngă va fi Ştefan Radu, care şi-a revenit după o accidentare.

După amicalul din Slovenia, mai mulţi fotbalişti au intrat în vizorul selecţionerului, dar cel mai şifonat a ieşit căpitanul Raţ (31 ani). Vizibil afectat după meci, Raţ a recunoscut că s-au comis “multe greşeli”. Dar oalele s-au spart doar în capul său! Piţurcă i-a reproşat fundaşului golurile doi şi trei.

Nu este prima oară când antrenorul “naţionalei” intră în contre cu Raţ. În 2011, la 2-2 cu Belarus, tot el a fost găsit vinovat. Iar anul acesta, la amicalul cu Uruguay, Răzvan a primit în ultima secundă, chiar pe aeroport, vestea că nu va mai fi convocat! Se pare că selecţionerul are şi un preferat pentru postul de fundaş stînga. Încă din iarnă, Piţurcă a recunoscut că îl va titulariza pe Radu Ştefan, însă jucătorul lui Lazio a suferit accidentări succesive şi n-a mai fost convocat.

Având şanse minime să joace din toamnă, Raţ va pierde şi banderola de căpitan. Printre numele vehiculate pe lista “candidaţilor” se află Mutu, care poate reveni în startul preliminariilor, Lobonţ sau Marica.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top