Schimbări importante în lotul campioanei U-BT Cluj: Vlad Moldoveanu a părăsit echipa, iar în locul său a venit internaționalul croat Željko Šakić

Campioana U-Banca Transilvania anunță schimbări importante în lot. Internationalul român Vlad Moldoveanu a părăsit formația clujeană, iar staff-ul tehnic s-a mișcat rapid și l-a transferat pe internaționalul croat Željko Šakić, component al lotului național al Croației pentru EuroBasket și clasat pe locul 5 la Olimpiada de la Rio. De asemenea, Vaidas Kariniauskas va continua alături de U-Banca Transilvania și în noul sezon!

Manases / u-bt.ro

“Într-un fel mă întristează această plecare, însă pe de altă parte mă bucur pentru el, mă bucur că are ambiții mari și ca își dorește să evolueze într-un campionat foarte puternic, probabil va juca într-una dintre primele trei sau patru ligi din Europa. În primul rând, vreau să îi mulțumesc că a aceptat să vină în România și pentru că m-a ajutat în primul meu an în postura de antrenor principal. A fost un jucător esențial pentru noi și a pus umărul foarte serios la cucerirea celor trei trofee de anul acesta. Eu vreau să îi mulțumesc în mod special pentru că a stat alături de mine, m-a ajutat când îmi era mai greu și cred că am avut și avem în continuare o relație foarte bună. În al doilea rând, vreau să îi urez succes mai departe, el este în vârful carierei sportive, are 29 de ani, mai poate juca câțiva ani buni la nivel înalt, ceea ce îi doresc din suflet. Îi doresc să o facă foarte bine și, de ce nu?, la un moment dat, drumurile să ni se intersecteze din nou, poate chiar aici, la Cluj”, a declarat antrenorul Mihai Silvășan pentru site-ul oficial, u-bt.ro.

Vlad Moldoveanu regretă despărțirea de U-Banca Transilvania, dar este bucuros că a avut șansa de a câștigat toate cele trei trofee din România, la 29 ani. 

“Oriunde m-aș afla, România rămâne acasă, iar acesta este locul unde mi-am dorit mult să câștig un titlu. Acum, nu la 35 de ani. Satisfacția simțită alături de colegii mei de echipă și de întreaga familie a tuturor suporterilor și celor ce s-au aflat aproape de «U» este imensă. Vreau să mulțumesc atât Clujului, cât și Băncii Transilvania pentru susținerea de care am avut parte pe parcursul întregului sezon, în special când am fost accidentat. Simt o mulțumire și o mândrie aparte, gândindu-mă că am reușit să aducem Clujului toate trofeele naționale pe care ni le-am propus și sunt convins că echipa va cunoaște în continuare acest tip de success.

Un gând special merge către Silvă și staffului tehnic pe care îl conduce, pentru încrederea avută în mine și metodele prin care au știut să mă pună în valoare și să îmi utilizeze abilitățile, atât pe teren, cât și în afara lui.

Nu vreau să uit de staff-ul medical și de preparatorii noștri, cărora le mulțumesc pentru ajutorul pe care mi l-au oferit, din prima mea zi la Cluj și până la ultima, făcându-mă astfel să mă bucur de profesionalism și prietenie, în continuare, în cariera mea.

Le mulțumesc și celor din spatele cortinei, toată lumea care muncește din birouri și are grijă ca acest club să meargă bine.

Nu în ultimul rând, fanii… Vă Mulțumesc! M-ați adoptat ca pe unul de-al vostru încă din prima zi și mă consider mândru să fi avut oportunitatea de a purta culorile lui «U». «Slavă ție, studenție!” va rămâne mereu în sufletul și în inima mea.

Acestea fiind spuse, precizez că am hotărât să îmi continui cariera în străinătate și să adaug la performanțele obținute în ultimii ani noi experiențe și provocări, însă nu înainte de a încerca să mai reprezint o dată România și în mod special Clujul în această toamnă, la Campionatul European de baschet. Haide «U»!”, a fost mesajul lui Moldoveanu la despărțirea de formația alături de care a cucerit “tripla” în Liga Națională de baschet masculin.

Željko Šakić, de la Cibona la U-Banca Transilvania

Šakić are 29 de ani, joacă pe postul de extremă, are 204 cm. înălțime și 105 kg. și vine de la vicecampioana Croației, Cibona, echipă la care a evoluat cu succes în sezonul recent încheiat.

“Am decis să vin la Cluj, la U-Banca Transilvania pentru că este un club mare, care an de an își dorește să câștige campionatul și sper ca sezonul care urmează să ajungem mai departe în cupele europene. Îmi doresc să ajut cât mai mult echipa și sper să își atingă obiectivele în acest sezon!”, a precizat baschetbalistul.

“Am reușit să aducem în locul lui Vlad un jucător foarte bun, în mare parte același profil ca și Vlad, cu ceva deosebiri, desigur. Este un jucător de lot național al Croației, eu îl urmăream încă de anul trecut, când nu știam că va veni Vlad. E un învingător, peste tot pe unde a jucat s-a bătut la trofee. Îi urez bun venit și sper să facem o treabă foarte bună împreună. Ne bucurăm să anunțăm că Vaidas va continua alături de noi, e un jucător foarte util echipei, este polivalent, poate fi folsit pe mai multe poziții și cred eu că are foarte mult loc să își îmbunătățească jocul, așteptăm asta de la el și îi urăm «Bine ai Revenit!»”, precizat “Silvă”.

Šakić este un produs al școlii Cibona, însă debutul său la echipa de seniori a puternicului club croat s-a produs abia anul trecut. La finalul junioratului, în 2007, Šakić s-a transferat la un club mai mic din Zagreb, respectiv Dubrava, echipă la care a evoluat până în 2010. Următorii trei ani ai carierei i-a petrecut în Bosnia, la Zrinjski Mostar (2010-2011) și la Široki (2011-2013).

Au urmat câte un sezon în Italia (Sutor Montegranaro), Spania (Manresa) și Bulgaria (Lukoil Academic), pentru ca sezonul precedent să fie petrecut la clubul care l-a format, Cibona Zagreb.

În privința evoluțiilor pe scena internațională, Željko Šakić a bifat mai multe sezoane în Liga Adriatică (cu Široki și Cibona), în FIBA Europe Cup (cu Lukoil și Cibona) și Basketball Champions League (Cibona). 

Palmaresul său cuprinde două titluri de campion al Bosniei (2011, 2012), o Cupă a Bosniei (2012) și un titlu de campion al Bulgariei, la care se adaugă titlul de vicecampion al Croației, cu Cibona, în sezonul recent încheiat. 

În cariera sa, Željko Šakić a îmbrăcat și maieul echipei naționale a Croației, fiind unul dintre liderii selecționatei Under 18 la Campionatul European din 2006, din Grecia, dar și la Under 18 doi ani mai târziu, în Letonia. Šakić este totodată cel mai vârstnic debutant la lotul național de seniori al Croației, debut ce s-a petrecut acum doi ani, la EuroBasket. Ulterior, el a mai jucat și la Olimpiada de vara trecută de la Rio, unde Croația a reușit un turneu foarte bun, în urma căruia a ocupat locul 5, după ce a pierdut ”la mustață” în sferturi cu Serbia.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top