Şcoala Internaţională din Cluj devine Transylvania College!

Începând cu ziua de azi, Şcoala Internaţională din Cluj îşi schimbă denumirea. Conducerea unităţii de învăţământ a ales să funcţioneze sub numele de Transylvania College pentru a încununa, astfel, extraordinarele rezultate obţinute în această vară ce au calificat-o ca fiind cea mai bună şcoală din Sud-Estul Europei.

Trei sferturi dintre elevii înscrişi la Şcoala Internaţională, mai nou Transylvania College, au obţinut note de A şi A* la examenele Cambridge la sesiunea din această vară, rezultate, ce au clasat astfel şcoala drept cea mai bună şcoală internaţională din România şi din regiune.

“Am luat decizia de a schimba denumirea şcolii în Transylvania College pentru a marca creşterea semnificativă înregistrată în ceea ce priveşte numărul de elevi şi numărul cadrelor didactice şi totodată pentru a evidenţia statutul nostru ca singura şcoală acreditată Cambridge-COBIS din afara capitalei” a declarat domnul Julian Hingley, directorul şcolii.

La Şcoala Internaţională sunt înscrişi  500 de elevi, din 25 ţări, de pe spaţiul a 6 continente. Toţi aceştia, vor beneficia, începând cu acest an şcolar, ce şi-a dat startul astăzi, de un campus extins, dotat cu spaţii de studiu noi şi moderne. Şcoala propune, pe lângă acestea, şi trei clase pregătitoare, două axate pe curriculum românesc şi predare intensiv în limba engleză şi una pe curriculum britanic şi predare exclusiv în engleză.

La nivel de studii liceale, elevii studiază după curriculum şi manuale Cambridge adaptate tuturor disciplinelor, predarea realizându-se, exclusiv, în limba engleză. Examenele susţinute de elevi pe parcursul anilor de liceu sunt trimise la Universitatea Cambridge pentru a fi corectate, notele acordate fiind conform standardelor internaţionale respectate în peste 150 de ţări. Examenele A-Levels sunt echivalente ale bacalaureatului românesc şi ale celui internaţional. Acestea le oferă absolvenţilor Transylvania College posibilitatea de a fi acceptaţi la cele mai prestigioase universităţi, atât din ţară cât şi din occident.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top