Şcoala unde nu există examene, nu există programă şi elevii sunt învăţaţi să fie NEASCULTĂTORI

Luni a fost prima zi de şcoală. Pentru mulţi dintre elevi a fost şi cea mai emoţionantă zi din an. Însă, există şi şcoli mai puţin obişnuite, unde profesorii nu le dau mari bătăi de cap tinerilor. Iată câteva dintre acestea.

Școala elevilor neascultători Se numește ALPHA și este o școală în care elevii sunt încurajați să fie mereu neascultători. Și chiar mai mult: nu există examene sau lucrări de control, nu există programă și, mai ales, nu există teme pentru acasă, relatează site-ul webcultura.ro.

La ALPHA copiii sunt cei care decid ce activități au chef să desfășoare, iar clasele nu sunt formate pe criterii de vârstă, ci pe afinitățile copiilor față de un anumit subiect. Iar principala sarcină a profesorului este de a nu interfera.

În cazul în care apare vreun anumit de conflict, se formează un comitet format din reprezentanți ai profesorilor și elevilor, în cadrul căruia este căutată o soluție care să mulțumească ambele părți.

În plus, periodic, au loc întruniri ale copiilor în care aceștia au dreptul de a-și exprima opiniile cu privire la managementul școlii și la modul de îmbunătățire al sistemului de funcționare. Mai multe despre ALPHA puteți citi aici.

Școala fără manuale școlare

La Blue School nu există o oră stabilită de venire la școală, nu există programă și nu există școli. Și aceasta pentru că la Blue School, întregul proces de învățare are loc prin intermediul jocurilor. Partea mai puțin amuzantă este aceea că taxa anuală este de 32.000 USD. Și că tot mai mulți părinți se plâng de faptul că, deși devin specialiști în arta jocurilor, copiii nici măcar nu învață să citească.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top