Scurtmetraje nominalizate la Oscar 2017, la Cinema Victoria

Cinemateca TIFF rămâne una din puținele ocazii pentru publicul clujean de a viziona cele mai bune filme de scurtmetraj realizate recent. Cu sprijinul platformei ShortsTV, selecția din această ediție a Cinematecii TIFF include filme de scurtmetraj nominalizate la Oscar 2017. 

Proiecția din 9 noiembrie, de la ora 22:00, de la Cinema Victoria, este dedicată scurtmetrajelor live-action și include câștigătorul Oscarului 2017 – filmul maghiar “Mindeki”/”Sing” pe care spectatorii l-au putut vedea și în cadrul “Zilei filmului maghiar” la TIFF.16 Alături de el, “Silent Nights” (Danemarca), “La Femme et le TGV” (Elveția), câștigătorul secțiunii dedicate de la Cannes – “Timecode” (Spania) și “Ennemis Interieures” (Franța).

În 12 noiembrie, de la 17:30, sunt programate scurtmetrajele de animație. O după-amiază de duminică este perfectă pentru a vedea selecția alcătuită din trei producții americane, “Borrowed Time”, “Pearl” și “Piper”, “Blind Vaysha” al bulgarului Theodore Ushev, “Asteria” din Franța, filmul japonez “The Head Vanishes”, un original “Once Upon a Line” produs în Cipru și “Pear Cider and Cigarettes”, producție Canada și Marea Britanie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top