Se demolează Podul Traian și se va construi altul nou

Consiliul local Cluj-Napoca a aprobat în ședința de joi demolarea podului Traian și reconstrucția unui pod nou. Inițial, autoritățile locale au dorit refacerea podului, însă starea avansată de degradare impune realizarea unui pod nou.

pod traian cluj

Starea rehnică a podului a fost investigată de experți. Ca urmare a unor investigații experții au constatat defecte și degradări ale structurii de rezistență, respectivi exfolieri ale betonului, corodări puternice, degradarea infrastructurii podului, a trotuarelor.

Din punct de vedere al funcționalității s-a constatat că podul are lungimea de 31,55 m, cu lățimea carosabilă de 12,40, echivalent pentru 3,5 benzi de circulație și nu corespunde cu lățimea părții carosabile a străzii pe care este amplasat.

Soluția recomandată de expertul tehnic, susținută tehnic de Studiul de prefezabilitate și agreată de primărie este soluția de înlocuire integrală a structurii prin realizare unui pod nou.

În mai 2015 Primăria Cluj-Napoca a încheiat contractul de execuţie pentru modernizarea Podului Traian, cu firma SC DIFERIT SRL.

Termenul de realizare a lucrării era de 6 luni de la data emiterii ordinului de începere a acestora. Proiectul inițial prevedea realizarea unui pod cu 4 benzi de circulaţie rutieră, 2 piste pentru bicilişti şi 2 trotuare pietonale.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top