Sechestru pe averea mogulului “Antenelor” Dan Voiculescu

Mediafax Foto

Sentinta de 5 ani de inchisoare cu executare nu a fost singura veste proasta primita joi de Dan Voiculescu. Magistratii Tribunalului Bucuresti au dispus si sechestru pe suma de 15 milioane de lei, precum si pe imobilul acestuia situat pe soseaua Kiseleff, din Bucuresti.

Decizia condamnarii nu este definitiva, avocatul Gheorghita Mateut anuntand deja ca a facut deja recurs. Momentan este vorba de sechestru asigurator, mai exact bunurile raman in posesia inculpatului pana la o decizie finala, dar acesta nu are voie sa le instraineze.

Prejudiciul produs statului in urma privatizarii ICA este estimat la peste 60 de milioane de euro. Inca 12 persoane sunt cercetate pentru fapte de coruptie.

Conform Top 300 Capital, familia Voiculescu detinea aproximativ 600-650 de milioane de euro in anul 2012.

Potrivit declaratiei sale de avere, depuse la Senat in 2012, inainte de a-si da demisia din Parlament, Dan Voiculescu are pe numele sau, la proprietati imobiliare, doar casa din Kiseleff, dobandita in 2002, desi presa a prezentat pe larg vila familiei Voiculescu din Corbeanca, precum si alte proprietati imobiliare.

Declaratia de avere a lui Dan Voiculescu

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top