Senatorul Alin Tise solicita revocarea din functie a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea

In cadrul unei conferinte de presa sustinute la sediul PNL Cluj, senatorul clujean Alin Tise solicita destituirea si revocarea de urgenta a Avocatului Poporului, functie ocupata de Victor Ciorbea.

alin tise senator cluj

“Am solicitat Biroului Permanent al Senatului destituirea – revocarea de urgenţă a Avocatului Poporului. În tot anul 2014, Victor Ciorbea a ridicat din oficiu doar 3 sesizări de neconstituţionalitate, toate pe legi, chiar şi vechi din 2008, dar nici una pe OUG-uri, deşi este singura autoritate din ţară care poate împiedica abuzurile Guvernului împotriva propriului popor şi mai ales poate împiedica încălcarea grosolană a Constituţiei şi a ordinii de drept.

Producătorii agricoli sunt falimentați de un Guvern PSD iresponsabil. În 03.11.2014 a intrat în vigoare Legea 145/2014, aşa numita lege a pieţelor. Guvernul trebuia să emită normele de aplicare în termen de 30 de zile, mai ales că s-au abrogat toate actele normative anterioare care reglementau comerţul din pieţe a producătorilor sau emiterea certificatelor.
La 03.12.2014 trebuiau să existe normele iar până la maxim 180 de zile noile documente să ajungă la producători, deşi mai trebuie şi comandate/licitate de primării şi printate apoi distribuite. Normele nu există nici azi.

Neexistând normele, primăriile nu pot comanda şi nu pot elibera atestatele de producător și carnete de comercializare a produselor din sectorul agricol. Fără noile atestate de producător şi carnete de comercializare, producătorii români nu îşi mai pot vinde marfa in piețe, decât ilegal. Amenzile pentru transportul sau comercializare în lipsa acelor certificate sunt foarte mari. Iar produsele agricole sunt foarte perisabile, nu pot aştepta după un ministru şi un guvern incompetent”, a precizat senatorul clujean.

50 de milioane de euro de la Guvern pentru dezvoltarea proiectului Cluj Capitala Europeana a Tineretului

Tise cere guvernului sa aloce 50 de milioane de euro din fondul de rezerva pentru proiectul Capitala Europeana a Tineretului. “Am depus cerere către Guvern să aloce 50 milioane Euro din fondul de rezervă pentru Cluj-Napoca – Capitală Europeană a Tineretului 2015. Am cerut OUG prin care Guvernul să devină partener oficial al municipiului Cluj-Napoca. Voi depune proiectul de lege dupa dupa începerea sesiunii parlamentare”, a conchis senatorul.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top