Senatorul Dan Șova, salvat de la arestare de colegii din Senat! DEMISIA!

Dan Şova a scăpat, pentru moment, de închisoare, după ce senatorii au votat împotriva reţinerii şi arestării fostului ministru al Transporturilor.

Rezultatul votului: 79 de voturi “pentru”, 67 “împotrivă” şi 5 anulate.

dan sova

Dan Şova a cerut, într-un discurs susţinut în faţa colegilor săi din Parlament, să i se dea posibilitatea să se apere în libertate. În schimb, colegul său din PSD, fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov, a primit aviz favorabil pentru arestare. Rezultatul votului: 97 de voturi “pentru”, 48 “împotrivă” şi 5 anulate. Vâlcov ceruse senatorilor să avizeze cererea DNA.

Anchetatorii au cerut încuviințarea retinerii si arestarii senatorului in dosarul privind contractele incheiate de firma sa de avocatura cu complexurile Turceni si Rovinari.

Procurorii au date si indicii ca Șova a depus la dosarul instrumentat de DNA mai multe documente false, in incercarea de a-si dovedi nevinovatia. Mai mult, el a dispus distrugerea toate hardurile calculatoarelor societatii de avocati, pentru a ascunde corespondenta purtata prin e-mail intre societatea de avocati si conducerile celor doua complexuri energetice.

Potrivit unui comunicat de presa al procurorilor anticoruptie, din actele de urmarire penala a rezultat ca in perioada 2007-2009, Dan Sova a semnat mai multe contracte si acte aditionale incheiate intre Complexul Energetic Rovinari (CER) si Complexul Energetic Turceni (CET) pe de o parte si SCA “Sova si Asociatii” pe de alta parte.

Leave a Reply

Top