Senatorul UDMR Verestoy Attila, poreclit “Drujba lui Dumnezeu”, a murit!

Senatorul UDMR, Verestoy Attila, a murit astăzi, la vârsta de 63 de ani, într-o clinică din Viena, unde a fost internat pentru a urma un tratament pentru cancer.

Informația a fost confirmată de colegii săi parlamentari.

“Știam că este bolnav, dar speram să treacă peste această încercare. De câteva luni era bolnav, avea cancer”
, spus fostul președinte al UDMR Marko Bela.

“A făcut parte din acea generație care a creat instituțiile democratice”, a adăugat el.

Verestoy Atilla a fost cel mai longeviv parlamentar al Românie şi se afla la al optulea mandat consecutiv în legislativ. A intrat în politică în ianuarie 1990, atunci când a devenit consilier al Frontului Salvării Naţionale. În februarie acelaşi an, a devenit membru al Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională, iar în mai 1990 a câştigat primul mandat de senator UDMR, la alegerile parlamentare.

Ce avere avea și cine îl moștenește pe Verestoy Attila, unul dintre cei mai bogați politicieni

A fost secretar al Biroului Permanent al Senatului, iar din 1992 şi până în 2004, lider al Grupului Parlamentar UDMR din Senat.

Senatorul Verstoy Attila s-a născut la 1 martie 1954 în Odorheiu Secuiesc. În 1978 a absolvit facultatea de Tehnologie Chimică din cadrul Politehnicii Bucureşti, iar în 1999 a devenit doctor în chimie anorganică şi protecţia mediului la Universitatea Politehnică, Bucureşti.

Verestoy Attila a obținut în 2016 şaptelea mandat consecutiv de senator, la care se adaugă perioada cuprinsă între 1990 şi 1992 când, de asemenea, a fost prezent în Parlamentul României. De asemenea, ocupă funcţii de conducere la nivel central şi teritorial în UDMR din 1989 şi a s înfiinţat fundaţia caritabilă Dr. Verestoy Attila.

Senatorul UDMR a fost unul dintre cei mai bogaţi parlamentari. Deținea mai multe suprafeţe de teren în Bucureşti, Harghita şi Ilfov, două case și trei apartamente, o colecţie de bijuterii estimată la 58.000 de euro şi o colecţie de tablouri evaluată la aproximativ 25.000 de euro.

Verestoy Attila are un copil şi doi nepoţi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top