Seplecan: “Mi-au promis că dacă voi debloca situația deșeurilor, în 2016 voi putea candida pe ce funcție vreau”

Președintele Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, a declarat că a avut o discuție cu Marius Nicoară, Alin Tișe și Daniel Buda, care i-au promis că dacă va rezolva crizei deșeurilor la Cluj va putea candida pe orice funcție dorește în 2016.

mihai seplecan

“Consiliul Județean Cluj nu cheltuie niciun ban în acest proiect, ca să fim clar. Seplecan a avut un interes aici să deblocheze situația, am fost de 10 ori la dânșii la firma și le-am spus că eu nu plec de aici până nu deblochez situația gunoaielor de la Cluj. Am avut o discuție cu domnii Alin Tișe, Daniel Buda și Marius Nicoară, iar dânșii mi-au spus: <Mihai, dacă deblochezi situația deșeurilor, în 2016 vei putea candida pe orice funcție dorești>. Eu am deblocat situația și aștept să se întoarcă domnul Boc și domnul Buda din concediu pentru a putea pune prima tonă de deșeuri acolo, apoi vă voi spune la ce funcție voi candida în județul Cluj”, a declarat Seplecan.

Seplecan a declarat că a făcut multe drumuri la București în cele două luni de când este președinte pentru a găsi o soluţie la depozitarea deşeurilor menajere din judeţul Cluj şi a debloca situaţia existentă, astfel încât primăriile să nu mai trebuiască să transporte gunoaiele în alte oraşe, până la finalizarea Centrului de Management Integrat a Deşeurilor (CMID).

El a mai spus că va solicita în Consiliu Judeţean înfiinţarea unui corp de control conform legii în vederea monitorizării şi controlării serviciilor comunitare de utilităţi publice.

“Vom avea un corp de control al Consiliului Județean Cluj, care alături de Garda de Mediu, vom putea face controale la firmele care operează în judeţul Cluj și vom putea sămergem şi pe drumurile judeţene, pe mine mă doare foarte mult când văd cum se lucrează în judeţul Cluj. Până acum CJ Cluj nu avea controlul, doar Garda de Mediu sau cei care dădeau autorizaţii. Prin acest corp de control şi CJ se poate implica în problemele judeţului, nu doar în problema deşeurilor. Nu am avut ca şi alţii voinţă politică, am avut voinţă să respectăm legeam. Niciodată voinţa politică nu va bate legea”, a conchis Seplecan.

Consiliul Județean Cluj a anunțat, joi, într-o conferință de presă, că deșeurile menajere din județul Cluj vor fi depozitate în două luni pe o nouă rampă temporară de selectare și colectare de lângă Turda, având o suprafață amenajabilă de 8.700 mp, unde vor putea fi stocate pe o perioadă de cel puțin un an, până la finalizarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID). Noua rampă va fi construită de firma din București Prosal pe un teren privat de 30 de hectare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading...
Top