Show incendiar în ultima zi la Electric Castle! 97.000 de “electrici” în cele patru zile de festival

Ediția cu numărul 3 a celui mai mare festival din România, Electric Castle, s-a încheiat luni dimineața, în zori, după concertele celor mai în vogă trupe din zona electro ale momentului, The Cat Empire, The Subways, The Prodigy, SIGMA și DUB Phizix & MC Strategy.

the prodigy la electric castle 2015
The Prodigy pe scena Electric Castle 2015

Ultima seară de concerte a fost deschisă pe Boiler Stage, scena mare a festivalului, cu reprezentația celor de la Zoli Toth Project, urmați de australienii de la The Cat Empire, care au susțiut un spectacol senzațional, iar The Subways, o trupă britanică de rock alternativ energică și plină de dinamism, a fost o prezență plăcută pe scena festivalului, reușind să încălzească bine publicul pentru Prodigy.

Subways are în prezent 4 albume, ultimul fiind lansat anul acesta, când se împlinesc 10 ani de la primul album. Componenții trupei sunt Billy Lunn, Charlotte Cooper și Josh Morgan, iar un lucru de remarcat este că aceștia au ținut să mulțumească în românește după fiecare piesă și val de aplauze primit.

VIDEO – THE Cat Empire

VIDEO – THE SUBWAYS

A urmat headliner-ul principal al festivalului, The Prodigy, care a urcat pe scenă în jurul orei 23:30 și a concertat până aproape de ora 1:00. Un show desăvârșit și un spectacol de lumini și sunet cum rar ți-e dat să vezi pe o scenă din România, de asta au avut parte cei care s-au înghesuit ca la urs în fața scenei pentru a-i vedea.

În momentul când și-au făcut intrarea, telefoane mobile s-au ridicat în aer și toată lumea a început să filmeze, nimeni nu a vrut să rateze un asemenea moment istoric, de a-i vedea LIVE pe “pionierii” muzicii electronice și pentru a ave o mică amintire.

Publicul “electric” cunoscător a cântat și dansat pe ritmurile impuse de cei trei componenți care alcătuiesc trupa, Liam Howlett, Keith Flint și Maxim. Britanicii au demonstrat că sunt veterani ai calității, iar concertul lor a fost la fel de proaspăt și puternic ca întotdeauna, o combinație de hit-uri de peste 20 de ani și piese de pe cel mai recent album al trupei, “The day is my enemy”.

VIDEO – Cosmin Lucaci (facebook.com)

Potrivit organizatorilor, recordul de audiență a fost doborât în ultima zi a festivalului. Peste 28.000 de “electrici” au fost prezenți pe domeniul Banffy din Bonțida, iar în total, în cele patru zile de festival, 97.000 de oameni s-au bucurat de atmosfera și de evenimentele ce au avut loc anul acesta la Electric Castle.

Ultima seară s-a încheiat pe Boiler Stage, după Prodigy, cu prestațiile trupelor SIGMA și Dub Phizix&Mc Strategy, care i-au ținut pe ultimii “electrici” rămași în fața scenei până la răsărit.

Dar nici pe celelalte șase scene nu a fost liniște, pe Redbull Music Academy, The Mill, The Roots, The Stables, Silent Dance sau în Booha Mansion distracția a continuat până dimineață, alături de câteva sute de tineri.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top