Simona Halep a câştigat finala turneului de la Sofia şi a urcat pe locul 11 mondial

Tenismena română Simona Halep a învins-o duminică, în finala turneului de la Sofia, pe sportiva Samantha Stosur, din Australia. Este a treia victorie a lui Halep în faţa lui Stosur. Cele două s-au mai întâlnit în acest an în finala turneului de la Moscova, câştigată de Halep, dar şi în optimi la Cincinnati, unde s-a impus tot românca.

Simona Halep
Foto AFP/Mediafax

“A fost foarte greu, sunt foarte bucuroasă că am câştigat”, a spus Halep imediat după victorie, într-o intervenţie la Digi24, după care a mers să îşi ridice premiul.

“Sunt convinsă că poate să câştige un turneu de grand slam, poate chiar Australian Open”, a declarat fosta tenismenă Ruxandra Dragomir. “Cred că se simte foarte bine cu ce a câştigat anul acesta şi toată lumea îi apreciază efortul. A câştigat, deşi era accidentată. Fericirea ei nu se poate descrie în cuvinte”, a mai spus Dragomir la finalul meciului câştigat de Halep.

Turneul de la Sofia este al şaselea turneu câştigat de Simona Halep în acest an, care a plasat-o pe tenismena româncă pe locul 11 WTA (Women’s Tennis Association).

Simona Halep a obţinut, sâmbătă, calificarea în finala turneului de la Sofia, dotat cu premii în valoare totală de 750.000 de dolari, învingând-o în semifinale de sportiva sârbă Ana Ivanovici, numărul 16 mondial, scor 2-6, 6-1, 6-3. Stosur a învins-o în semifinale, cu scorul de 6-1, 1-6, 6-3, pe sportiva rusă Anastasia Pavliucenkova, numărul 26 mondial.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top