Sindicatele din Educaţie și părinții cer eliminarea fondului clasei!

Reprezentanții sindicatelor din învăţământ și cei ai părinților au cerut vineri scoaterea în afara legii a fondului clasei.

scoala nr 10 maria rosetti

Președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Simion Hăncescu, a afirmat vineri, într-o conferință de presă, că fondul clasei trebuie scos în afara legii și a susținut că sindicatul pe care îl reprezintă se delimitează de practici precum cea de la Școala 10.

În opinia sindicalistului, decizia luată de Consiliul de Administrației al Școlii nr. 10 “Maria Rosetti” de a-i desface contractul de muncă învățătoarei Dana Blându este una corectă.

“Astfel de cadre didactice sunt o rușine și nu au ce să caute în sistemul de învățământ”, a spus reprezentatul FSLI, adăugând că nici nu ar trebui să mai fie lăsată să revină în sistem.

La rândul său, președintele Federației Sindicatelor din Educație “Spiru Haret”, Marius Nistor, a cerut și el eliminarea fondului clasei și a susținut că salariile mici nu trebuie să ofere niciunui angajat din sistem motivația de a cere sau a accepta foloase necuvenite din partea părinților.

“Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” consideră că trebuie adoptate în regim de urgență Codul de etică și Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, iar Ministerul Educației și inspectoratele ar trebui să acorde consiliere de specialitate unităților de învățământ în vederea elaborării regulamentelor interne”, a spus Nistor.

Prezent la conferință, Mihaela Gună, reprezentanta Federațiilor Naționale a Asociațiilor de Părinți din învățământul preuniversitar, a afirmat că numai prin intermediul asociațiilor de părinți, cu chitanță, pot fi strânși legal bani și a explicat că, dacă nu există personalitate juridică, strângerea de bani este ilegală.
“Părintele primește chitanță pe cotizația stabilită de Adunarea Generală a Asociației de Părinți. Modul de cheltuire al banului trebui să fie stabilit numai de către asociația de părinți”, a spus Gună.

One thought on “Sindicatele din Educaţie și părinții cer eliminarea fondului clasei!

 1. Pentru ca DANA BLANDU AVEA O ASTFEL DE GANDIRE A FOST..INDEPARTATA DE SISTEMUL DE INVATAMANT FALIMENTAR:

  Șapte gânduri despre sistemul de învățământ. De la Albert Einstein citire.
  Şcoala m-a dezamăgit şi eu am dezamăgit şcoala. Mă plictisea. Profesorii se comportau ca şi nişte sergenţi. Eu doream să învăţ ce doream eu să ştiu, iar ei voiau să învăţ pentru examen. Din această cauză eu nu valoram nimic, şi de multe ori mi-au sugerat să plec. Simţeam cum setea mea pentru cunoaştere era ştrangulată de către profesorii mei; notele erau singura lor metodă de evaluare. Cum poate un profesor să înţeleagă un tânăr cu un asemenea sistem? De la vârsta de 12 ani am început să suspectez autoritatea şi să nu am încredere în profesori.
  Majoritatea profesorilor îşi pierd vremea punând întrebări care urmăresc să dezvăluie ce nu ştie elevul, în vreme ce adevărata artă a examinării constă în a afla ce ştie de fapt elevul sau ce poate să ştie.
  Nu e foarte important ca cineva să înveţe date. Pentru asta n-are nevoie de facultate. Le poate afla din cărţi. Importanţa unei educaţii într-o facultate de arte liberale nu constă în învăţarea multor date, ci în antrenarea minţii pentru a cunoaşte ce nu se poate afla dintr-un manual.
  Scopul educaţiei ar trebui să fie pregătirea unor oameni care să acţioneze şi să gândească independent şi care, în acelaşi timp, să vadă în slujirea comunităţii realizarea supremă a vieţii lor.
  Arta supremă a profesorului este de a trezi bucuria exprimării creatoare şi bucuria cunoaşterii.
  Daţi în mâna educatorului cât mai puţine măsuri coercitive cu putinţă, astfel încât singura sursă a respectului tinerilor faţă de el să fie calităţile lui umane şi intelectuale.
  E un miracol faptul că, în cele din urmă, curiozitatea supravieţuieşte educaţiei şcolare.
  Albert Einstein
  (14 martie 1879 – 18 aprilie 1955)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top