Site-ul Google România a fost spart de un hacker algerian!

Varianta românească a motorului de căutare Google nu a putut fi accesată miercuri dimineață. În schimb, mai mulţi utilizatori au văzut pe pagina google.ro un mesaj postat de hackerii care au spart site-ul.

“By MCA-CRB – Algerian Hacker – S thanks = Mr-AdeL & i-Hmx & Lagripe-Dz All Members Sec – To Be Continued ….” este mesajul pe care hackerii l-au postat pe site-ul Google România. Același mesaj poate fi văzut și pe versiunea de mobil a google.ro, după cum se poate vedea în galeria alăturată.

Atacul asupra google.ro vine la o zi după ce Poliţia Română, în colaborare cu FBI, serviciile secrete britanice şi poliţia australiană au anihilat o reţea internaţională specializată în fraude pe internet.

Autorităţile din mai multe state au monitorizat timp de mai multe luni reţeaua de hackeri, care furau datele cardurilor clienţilor unor benzinării sau magazine, acestea fiind ulterior fraudate cu ajutorul unor firme IT. Se estimează că au fost fraudate aproximativ 500.000 carduri.

Atacul presupușilor hackeri algerieni este unul de tip DNS poisoning.

Serverele de pe internet se găsesc unul pe altul prin intermediul unor numere, fiecare număr (numit adresă IP sau adresă Internet Protocol) aparținând unui anumit dispozitiv aflat în rețea. Întrucât pentru oameni este dificil să rețină liste lungi de numere, sistemul de nume de domenii (DNS) folosește litere în locul numerelor, creând o legătură între o anumită serie de litere și o anumită serie de numere. Spre exemplu, site-ul Google.com este identificat de către rețeaua virtuală ca având adresa 62.231.75.226. Îl puteți accesa tastând în browser această combinaţie de cifre.

Atacul asupra Google.ro a vizat aceste servere DNS, astfel că atunci când tastează adresa google.ro în bara browserelor, utilizatorii sunt purtați de fapt spre un server găzduit în Olanda de compania EMango.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top