Şomajul în Grecia a atins un nou nivel record

proteste greciaRata şomajului în Grecia a atins, în primul trimestru din 2013, nivelul record de 27,4%, de la 26% în precedentele trei luni, reflectând adâncirea recesiunii după anii de austeritate impuşi în schimbul asistenţei financiare, potrivit unui anunţ făcut de Oficiul central de statistică din Grecia (ELSTAT), transmite Reuters.

Este cel mai ridicat nivel al şomajului de când ELSTAT a început publicarea datelor, în 1998. În primul trimestru din 2012, rata şomajului era de 22,6%.

Săptămâna trecută, ELSTAT a anunţat că în martie rata şomajului în Grecia a ajuns la cel mai ridicat nivel din 2006, urcând la 26,8%, de la 26,7% în februarie.

Potrivit datelor ELSTAT, un număr record de 1,3 milioane greci nu aveau un loc de muncă în martie, în timp ce 3,3 milioane erau înregistraţi ca fiind angajaţi.

Rata şomajului în Grecia aproape s-a triplat de la debutul crizei, în 2009, şi rămâne în continuare la cel mai ridicat nivel din zona euro, unde rata medie a şomajului a fost de 12,2% în aprilie.

Cea mai ridicată rată a şomajului, de 58,4%, este înregistrată în rândul tinerilor (cu vârste cuprinse între 15 şi 24 ani).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading...
Top