“Someş River”, proiectul care presupune construirea de 7 microhidrocentrale pe Someş prinde contur!

Şapte microhidrocentrale construite pe cursul râului Someş, dintre care una şi în judeţul Cluj, în localitatea Vad. Astfel poate fi descris proiectul “Someş River”, cu o valoare totală de 220 de milioane de euro.

credit foto: monitorulcj.ro

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, alături de o delegaţie formată din primari ai localităţilor din zona Someş, din judeţul Sălaj, a efectuat o vizită de lucru în Bulgaria pentru a se întâlni cu reprezentanţii firmei PVB Power Bulgaria AD, o companie cu acţionariat italian care urmăreşte dezvoltarea energiei din resurse regenerabile prin valorificarea potenţialului hidroenergetic al râurilor de pe teritoriul Europei.

Parteneriat cu bulgarii

Această vizită a rezultat în posibilitatea unui parteneriat public-privat cu firma PVB Power Group S.p.A., parteneriat care s-ar putea concretiza prin realizarea a şapte microhidrocentrale de-a lungul râului Someş. Construcţia lor se va derula pe parcursul a trei ani, aceasta debutând în cursul anului 2013.

“Potenţialul hidroenergetic al judeţului Cluj este unul extrem de ridicat, putând contribui la dezvoltare economică accelerată a judeţului. Astfel, proiectul “Someş River” vine în întâmpinarea locuitorilor judeţului, aceştia putând beneficia atât de o energie mai ieftină cât şi de o agricultură locală performantă, care nu va mai avea de suferit pe timp de secetă”, a declarat preşedintele CJ Cluj, domnul Horea Uioreanu.

Cluj-AM

Leave a Reply

Loading...
Top